petak, 21. juna 2024.

Eksplozija u fabrici nameštaja

Objavljeno: 3. januara 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Tri radnika su povređena u eksploziji kotla za parno grejanje koja se večeras dogodila u preduzeću za proizvodnju nameštaja „Samedi“ u industrijskoj zoni u prigradskom naselju Gorić, prenosi „Blic“. Kako se navodi, eksplodirao je kotao jačine nekoliko hiljada kalorija koji zagreva dve hale u kojima se proizvode stolice, a od siline eksplozije srušen je deo zida jedne od hala.

Taj zid pao je na trojicu radnika koji su se nalazili u susednoj prostoriji. Najteže je povređen S.R. (26) iz sela Popučke koji je sa povredama opasnim za život prebačen za Beograd, dok su lakše telesne povrede zadobili tridesetpetogodišnji D.L. i pedesetdvogodišnji M.T. iz Valjeva koji su nakon ukazane prve pomoći zadržani na lečenju u gradskoj bolnici.

Zbog eksplozije, došlo je do požara koji su vatrogasne ekipe gasile narednih sat vremena. Uviđaj su obavili nadležni istražni organi, a prema nezvaničnim informacijama do eksplozije je došlo zbog visoke temperature u kotlu koja je stvorila veliku količinu pare i detonaciju, koja je pored kotlarnice gotovo raznela i jedan fabrički dimnjak.

Proizvodni pogon „Samedija“ do prošle godine nalazio se u centru grada, posle čega je celokupna proizvodnja preseljena u Industrijsku zonu u Goriću, u halu površine oko 11.000 kvadrata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *