utorak, 25. juna 2024.

Električni bicikli za Mionicu i Valjevo

Objavljeno: 9. decembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Nemačka razvojna saradnja (GIZ) obezbedila je električne bicikle za Valjevo i Mionicu. Bicikli dolaze kao podrška zaposlenima u oblasti socijalne zaštite u vreme ponovnog povećanja broja zaraženih od virusa Kovid-19.

Namenjeni su gerontodomaćicama koje pružaju pomoć u kući za starija lica i čija je podrška posebno značajna zbog ograničenog kretanja i zdravstvenih rizika kojima su izloženi stariji.

Donaciju uručuje projekat nemačko-srpske razvojne saradnje „Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe“ i obuhvata električne bicikle, zajedno sa kacigama i sigurnosnim lancima. “Pomoć u kući za starija lica je jedna od najčešće korišćenih usluga socijalne zaštite. Veoma nam je drago da ćemodonacijom električnih bicikala podržati zaposlene u socijalnoj zaštiti i time olakšati dolazak do korisnika, a imati i pozitivan efekat na zaštitu životne sredine. Činjenica da su bicikli proizvedeni u Srbiji je dodatni bonus jer time podržavamo i razvoj domaće zelene ekonomije”, rekao je Markus Majer, vođa projekta.

Ista donacija GIZ-a obezbeđena je i za Opštinu Mionica, takođe kao podrška zaposlenima u oblasti socijalne zaštite, odnosno gerontodomaćicama.

“Zahvaljujemo se Nemačkoj razvojnoj agenciji na konstantnoj podršci koju nam pružaju u oblasti socijalne zaštite. Bicikli sa punom pratećom opremom ne samo da su odlično prevozno sredstvo, već će i pomoći pri podizanju svesti o dostupnosti i upotrebi ekoloških vidova transporta”, istakao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *