subota, 20. aprila 2024.

Rotary klub Valjevo podržao najosetljivije

Objavljeno: 9. decembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Predsednik Rotary kluba Valjevo Aleksandar Đukić uručio je 16 uređaja za prečišćavanje vazduha odseku Neonatologije Opšte bolnice Valjevo. Đukić je naveo da se Rotary klub bavi se pre svega humanitarnim radom, odnosno pomoći lokalnoj zajednici u kojoj Rotariajnci, žive i rade.

U ovom trenutku kada se Valjevo  suočava sa dva veoma teška i ozbiljna problema, Rotarijanci podržavaju najosetljivije stanovništvo i skreću pažnju na ozdbiljnu problematiku svih nas.

“Jedan je svakako problem sa korona virusom, koji je ove godine promenio život svih ljudi na planeti i koji na žalost odnosi puno života svuda pa i u našem gradu. Drugi problem koji je dosta specifičan za Valjevo jeste problem aerozagađenja. Mi u Rotary klubu Valjevo često govorimo o ovom problemu i pokušavamo da doprinesemo rešenju koliko je u našoj moći. Neki članovi Rotary kluba su dosta aktivni u javnosti gde govore na temu aerozagađenja. Ono što smo mi poželeli jeste da doprinesemo bar u nekoj meri da se ove  posledice koje aerozagađenje ostavlja koliko toliko ublaže”, rekao je Đukić.

V.d. direktora Opšte bolnice Valjevo, dr Zoran Đurić zahvalio se na ovoj zdravoj inicijativi i donaciji uređaja za valjevsko porodilište.

“Ovo nije prva akcija Rotary kluba Valjevo kojom su pomogli bolnici. Ovo je značajan poklon za Porodilište u Valjevu, obzirom da ovaj apaarat ima filter koji prečišćava vazduh, pa delom i štetne materije i virusi ostaju na filteru, tako da je i u sadašnjem trenutku ne samo zbog zagađenog vazduha značajan, nego i zbog epidemiološke situacije aparat ima svrhu za valjevsko porodilište i bebe koje će se rađati u njemu”, rekao je dr Đurić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *