petak, 21. juna 2024.

Eparhija za poplavljene obezbedila 80 miliona dinara

Objavljeno: 18. marta 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevska eparhija za ugrožene od majskih poplava obezbedila je 80 miliona dinara. Taj novac je obezbeđen preko “Fonda Patrijarha Pavla”. Najveću pomoć je dobio Obrenovac, koji potpada pod valjevsku eparhiju, a koji je najviše stradao u poplavama. Za sanaciju posledica majskih poplava eparhija je za Valjevo obezbedila oko 14 miliona dinara. Osečina je od valjevske eparhije dobila 7,7 miliona dinara, Ub 5,3 miliona dinara, a Lajkovac 4,7 miliona dinara. Vladika valjevski Milutin je rekao da je najviše novca za pomoć poplavljenim područjima donirala Ruska pravoslavna crkva preko “Fonda Patrijarha Pavla”.

Na valjevskom području, zahvaljujući novcu koji je obezbedila eparhija, sanirano je rečno korito reke Kolubare pored Hrama, kao i dva klizišta na puta od Poćute do manastira Pustinja. Pomoć su u građevinskom materijalu, nameštaju i beloj tehnici dobile i četiri porodice iz Valjeva.

U Ubu za sanaciju fiskulturne sale u školi “Milan Munjas” valjevska eparhija je obezbedila 4,9 miliona dinara, a za kupovinu električnog šporeta i veš mašine za ubski vrtić oko 390.000 dinara. U Osečini sanirana su četiri klizišta i 12 stambenih objekata. U Lajkovcu novi krov nad glavom je dobio Golub Jovanović, stolarija je obezbeđena za 17 objekata, građevinski materijal za pet kuća, kao i bela tehnika, koja je raspoređena ugroženim domaćinstvima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *