petak, 12. aprila 2024.

Grad podržao plan reorganizacije „Sloge“

Objavljeno: 18. marta 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Privrednom sudu u Valjevu poverioci će se sutra izjasniti o tome da li prihvataju unapred pripremljeni plan reorganizacije u AD “Sloga“. Imovina tog preduzeća je procenjena je 24 miliona evra, dok su njihova dugovanja oko 11,5 miliona evra. Jedan od poverilaca je i Grad Valjevo, kome „Sloga“ na ime poreza duguje 40 miliona dinara, dok je kamata na taj dug dostigla oko 30 miliona dinara. Članovi Gradskog veća su usvojili zaključak kojim je data podrška za pripremljeni plan reorganizacije „Sloge“. Zamenik gradonačelnika Valjeva Žarko Kovač je objasnio da je Grad Valjevo među manjim poveriocima i naveo da plan reorganizacije daje veće šanse da lokalna samouprava naplati svoja potraživanja, jer bio u slučaju bankrota „Sloge“ bilo teško naplatiti zaostala dugovanja.

Ovim zaključkom predviđen je otpis duga od 14 miliona dinara, tako da bi „Sloga“ Gradu Valjevu u narednom periodu trebalo da isplati oko 56 miliona dinara. Na ročištu u Privrednom sudu u Valjevu juče je usvojen unapred pripremljeni plan reorganizacije u PP „Vujić“, koje proizvodi PVC stolariju. Predloženi plan reorganizacije podržale su sve banke, uključujući i Novu Agrobanku koja je najveći poverilac.

4 komentara na “Grad podržao plan reorganizacije „Sloge“

 1. Koja je uloga Kaplara, kao čoveka za vezu u ovom cirkusu. Svojevremeno je hapšen zbog GP Jablanica, čiji je vlasnik i vlasnik Sloge. Otpisati nekom ogroman novac a tražiti donatore za aparate u bolnici, za narodnu kuhinju, i živeti u prljavom i neurednom Gradu, gde svaka kiša stvara velikebare i gde jedni isti ljudi 20 godina se vrtena vlasti , mogu samo daurade Sadisti.

  0

  0
 2. Ovo je primer korupcije.

  Prvo, Sloga ne vredi 24m eura, vec mnogo, mnogo manje. Zasto je ne prodaju, pa duznici dobiju ono sto im se duguje. Onda ce se videti koliko firma vredi a ne ovako da se dugovi otpisuju.

  Dokle ce vise da se vrsi pljacka na racun drzave?

  0

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *