utorak, 21. maja 2024.

Euro litijum obustavio istraživanje u Lukavcu

Objavljeno: 29. aprila 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Kompanija Euro litijum Balkan, čije je sedište u Divcima, saopštila je da je zbog protesta građana odlučila da obustavi istraživanje litijuma koje je započela 26. aprila na istražnom prostoru Valjevo sever.

U saopštenju kanadske kompanije navode da za ovo istraživanje imaju Rešenje o odobrenju i da se istraživanja, i kada je reč o dinamici, a i tehnički, izvode „prema Projektu koji je odobren od strane Ministarstva rudarstva i energetike”.

Iz Euro Litijum Balkan ističu da je najveći neprijatelj i najveća prepreka, u razumevanju načina i metodologije u celom procesu istražnih radnji, neznanje.

„Na ovaj način degradirana je čitava jedna struka, rudarstva i geologije, koja je doprinela razvoju civilizacije i koja se kao i sve oblasti društva značajno unapređuje iz dana u dan”, navode iz ove kompanije, preneo je Tanjug.

Jučerašnji protest u Lukavcu

Meštani i ekološki aktivisti u znak protesta zbog ovih istraživanja blokirali juče saobraćajnicu Valjevo-Beograd.

Blokada je trajala manje od sat vremena, a protest na kome je bilo stotinak meštana i aktivista pokreta Marš s Kolubare, kojima se pridružio Aleksandar Jovanović Ćuta, je prošao bez incidenata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *