utorak, 25. juna 2024.

Mionički Dom zdravlja dobio sanitet i vozilo za prevoz pacijenata na dijalizu

Objavljeno: 29. aprila 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Mionički Dom zdravlja dobio je sanitetsko vozilo za hitnu pomoć i vozilo za prevoz pacijenata na dijalizu. Oba vozila su opremljena najsavremenijom medicinskom opremom, a vredna su 9,2 miliona dinara.

Prijemu vozila prisustvovao je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Aleksandar Stefofski i predsednik opštine Mionica Boban Janković, koji su  najavili i izradu projekta rekonstrukcije Doma zdravlja u Mionici.

„Zahvaljujem se Ministarstvu zdravlja i svima koji su poslednjih godina mnogo uložili u razvoj usluga zdravstvene zaštite. Ovo je jedan izuzetan gest koji je u skladu sa potrebama naših Mioničana. Da se na vreme prevezu i ukaže im se prva pomoć. Ova oprema spasava život. Izuzetna vest za sve građane je i to da ćemo ove godine raditi na projektu rekonstrukcije Doma zdravlja. Građani Mionice moći će kompletnu zdravstvenu zaštitu da obave ovde, u svom mestu. Izdvojićemo i sredstva za rehabilitacioni centar u Banji Vrujci. Sa vozilima koji smo dobili zahvaljujući Ministarstvu zdravlja bićemo odličan servis građana. Zahvaljujem se državnom sekretaru na poseti, resornom ministru, Vladi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću koji vodi politiku razvoja naše zemlje u svakoj oblasti“, rekao je predsednik mioničke opštine Boban Janković.

Novi sanitet

Državni sekretar  Aleksandar Stefofski poručio je da je ministarstvo ove godine nabavilo preko 300 ambulantnih vozila namenjenih za potrebe zdravstvene zaštite na nivou cele Srbije.

„Sada smo u poseti Domu zdravlja u Mionici. Povod je izuzetno lep, tu su dva nova vozila koja su stigla u Dom zdravlja. Jedno vozilo koje će se koristiti kao hitna pomoć, drugo vozilo za prevoz pacijenata na dijalizu. Značaj ovih vozila je izuzetno veliki. Sanitetsko vozilo je opremljeno kiseonikom i drugom opremom koja je neophodna za pružanje prve pomoći. Kada su pacijenti vitalno ugroženi, faktor vremena je jako bitan. Da bi se što brže i komfornije pacijenti prevezli na dijalizu u Zdravstveni centar u Valjevu, tu je i vozilo za  prevoz pacijenata na dijalizu. Saradnja Ministarstva zdravlja sa lokalnom samoupravom je izuzetna. Kao što građani Mionice znaju, nakon više od 10 godina Dom zdravlja je dobio i rendgen aparat i stomatološku stolicu. U narednom periodu sledi izrada projekta za rekonstrukciju Doma zdravlja. Jednaka zdravstvena zaštita se mora pružiti svim građanima, kako u Mionici tako i u drugim mestima. Vozilo za prevoz dijalizu i vozilo opremljeno za hitna medicinska stanja upravo to potvrđuju“, rekao je Stefofski.

Državni sekretar

Dom zdravlja u Mionici trenutno prevozi sedam pacijenata na dijalizu u Valjevo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *