četvrtak, 18. aprila 2024.

Fabrika „Gorenje“ u Valjevu proizvela sedam miliona frižidera

Objavljeno: 31. maja 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Fabrika „Gorenje“ u Valjevu od početka rada 2006. godine do danas proizvela je čak sedam miliona frižidera koje je sa velikim uspehom plasirala, i dalje plasira na tržišta Srbije i širom sveta. Sedmomilioniti frižider, proizveden ove nedelje, svečano je uručen Slavici Ristivojević, dugogodišnjoj radnici fabrike u Valjevu, saopšteno je iz te kompanije. Prema tradiciji koja se neguje u valjevskoj fabrici, proizvodi sa posebnom simbolikom kao što je ovaj, se uručuju zaposlenima.

„Iako jubilaran, sedmomilioniti frižider, za mene je više nego simboličan. Mojoj porodici i meni olakašaće brigu o kući i ulepšati porodični dom za dugi period pred nama. Jako sam srećna što su me baš moje kolege i najbliži saradnici izabrali za ovu nagradu, jer sa njima svakog dana delim mnogo više od zajedničkog posla, što potvđuju i trenuci kao što je ovaj“,  rekla je prilikom svečanog uručenja sedmomilionitog frižidera Slavica Ristivojević.

Prilikom uručivanja sedmomilionitog frižidera, Dejan Milutinović, direktor „Gorenja“ u Valjevu je rekao da mu je velika čast da za izuzetno zalaganje, trud, kolegijalnost i posvećenost koju ulaže od samog početka rada u Gorenju, nagradu uruči radnici te fabrike Slavici Ristivojević.

 

„Čvrsto verujemo da uspeh kompanije počiva na njenim zaposlenima zbog čega slobodno mogu da kažem da ’Gorenje’ i Slavica od 2006. godine ispisuju istoriju izuzetnih rezultata u našoj fabrici u Valjevu i zaslužni su što upravo Gorenje Valjevo postaje centar za rashladnu tehniku Hisense Grupe u Evropi“, rekao je novopostavljeni direktor „Gorenja“.

Valjevska fabrika, koja posluje u okviru Gorenje Grupe, trenutno zapošljava 1.615 ljudi, među vodećim je izvoznicima u Srbiji, a u 2018. godini ostvarila je prihod od više od 17 milijardi dinara od prodaje rashladnih uređaja na velikom broju tržišta od kojih su najveća ona u Srbiji, Nemačkoj, Rusiji, Češkoj i Mađarskoj.

„Izgradnjom nove proizvodne hale kapaciteta 750.000 uređaja godišnje, koju naš vlasnik Hisense planira u narednom periodu, uposlićemo u narednim godinama dodatnih 1.000 radnika sa kojima ćemo zajedno nastaviti da realizujemo ambiciozne poslovne planove“, rekao je direktor „Gorenja“.

 

Jedan komentar na “Fabrika „Gorenje“ u Valjevu proizvela sedam miliona frižidera

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *