utorak, 23. jula 2024.

Film Borisa Malagurskog premijerno u Valjevu

Objavljeno: 19. februara 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Film Borisa Malagurskog „Težina lanaca 3“ premijerno će biti prikazan idućeg 24. februara od 20 časova u valjevskom Centru za kulturu. Kako je najavljeno, premijeri filma prisustvovaće režiser Boris Malagurski. Ulaznice po ceni od 350 dinara su od juče u prodaji na biletarnici Centra za kulturu.

„Težina lanaca 3″ je najnovije ostvarenje filmskog serijala po kome je Boris Malagurski postao veoma popularan prikazujući dešavanja na prostorima bivše Jugoslavije iz perspektive svetskih političkih i ekonomskih kretanja. Treći deo ovog serijala se bavi sistemskim problemima na ekološkom planu i zagađenju životne sredine.

Film ne zaobilazi ekonomski pritisak neoliberalnog poretka u svetu, koji se u jurnjavi za profitom ne osvrće na negativne globalne ekološke i klimatske posledice. Štetnosti genetski modifikovane hrane, štetnosti osiromašenog uranijuma, kao i novi modeli poljoprivrednih programa, koje je autor snimio na Kubi i koji se nude kao ekološko svesna alternativa, teme su filma „Težina lanaca 3“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *