nedelja, 3. marta 2024.

Za zaštitu životne sredine 40 miliona dinara

Objavljeno: 19. februara 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Valjevo, foto: Patak online
Valjevo, foto: Patak online

VALJEVO- Ove godine iz gradske kase za zaštitu životne sredine biće izdvojeno skoro 40 miliona dinara. U okviru Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine najviše novca, 12 miliona dinara, je namenjeno za upravljanje otpadnim vodama, koji će se trošiti po Planu komunalne izgradnje. Za uklanjanje divljih deponija je opredeljeno 8,3 miliona dinara, dok će za nabavku toplotnih podstanica, za dalje širenje toplovodne mreže, biti izdvojeno pet miliona dinara.

U budžetu je za praćenje kvaliteta elemenata životne sredine planirano 6,4 miliona dinara. Od toga, za monitoring kvaliteta vazduha je predviđeno 4,6 miliona dinara, milion dinara za monitoring kvaliteta voda i zemljišta, pola miliona dinara za iznenadne ekspertize kontrole kvaliteta životne sredine, dok je 300.000 predviđeno za merenje buke na teritoriji Valjeva.

Za očuvanje i zaštitu klisure reke Gradac Ekološko društvo „Gradac” dobiće od milion i po dinara, a za učešće u finansiranju izgradnje Regionalne deponije u Kaleniću Vaqevo }e uplatiti 4,6 miliona dinara.

Inače, Budžetski fond za zaštitu životne sredine Valjeva prošle godine bio je „težak“ skoro 70 miliona dinara, dok je ove godine za te namene izdvojeno oko 30 miliona dinara manje.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *