sreda, 24. jula 2024.

Filmski festival „Slobodna zona“

Objavljeno: 7. maja 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Filmski festival Slobodna zona danas stiže u Bioskop 85. U Valjevu će danas i 14. maja biti prikazano pet najboljih filmova sa 13. festivalskog programa. Dokumentarni mjuzikl „Dan oslobođenja“, koji prati posetu i kontroverzni nastup slovenačke grupe „Laibach“ u „poslednjoj komunističkoj diktaturi sveta“ – Severnoj Koreji, biće prikazan danas u 17 časova.  Od 19 časova na programu je“Čavela“, muzički dokumentarni film o legendi lationameričke muzike, pevačici Čaveli Vargas, ljubavnici Fride Kalo i večitoj inspiraciji Pedra Almodovara. Nakon toga od 21 čas biće prikazan film „Ćambra“.

Idućeg ponedeljka, 14. maja, od 19 časova biće prikazan „Crveni pas: pravi plavi“, koji je priča o prijateljstvu i avanturama dečaka i jednog olinjalog psa, koji će mu potpuno promeniti život. Od 21 čas je projekcija dokumentarca „500 godina“ koji prikazuje epsku priču o otporu i borbi za slobodu koja je dovela Gvatemalu do prelomne tačke u njenoj istoriji.

Valjevo je među 50 gradova i opština u Srbiji gde će ljubitelji filma imati priliku da besplatno pogledaju pet filmova sa festivala Slobodna zona održanog tokom novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *