subota, 13. jula 2024.

Fondacija „Zdravko Ranković“

Objavljeno: 27. marta 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U Valjevu je osnovana Fondacija „Zdravko Ranković“ u znak sećanja na poznatog valjevskog novinara i publicistu koji je preminuo prošle godine. Kako je objavljeno na sajtu Izdavačkog društva „Kolubara“ novoosnovana fondacija će raditi na očuvanju istorijske i kulturne baštine Valjeva i valjevskog kraja i promovisanju i unapređenju javnog informisanja u Valjevu. Ciljevi Fondacija ostvarivaće se kroz očuvanje lika i dela pokojnog publiciste i novinara Zdravka Rankovića i objektivan i prikladan prikaz njegovog dela i rada.

„ To uključuje dodeljivanje priznanja za rad na poljima novinarstva i izdavaštva stvaraocima iz Valjeva i valjevskog kraja; aktivnosti na promociji postojećih dela i objavljivanju novih; očuvanje, sređivanje i prezentacija dokumentarne građa koju je prikupio Zdravko Ranković u svom delovanju, između ostalog i kroz ID ’Kolubara’, sprovođenje projekata od značaja za očuvanje istorijske i kulturne baštine Valjeva i valjevskog kraja; sprovođenje projekata od značaja za promovisanje i unapređenje javnog informisanja u Valjevu“, navedeno je na sajtu.

Na čelu Fondacije „Zdravko Ranković“ je dr Zoran Jokić, a članovi Upravnog odbora su novinar Radoš Glišić i advokat Miroslav Paunović.

Foto: Kolubara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *