nedelja, 23. juna 2024.

Više neće biti otpuštanja u ’Valiju’

Objavljeno: 25. marta 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U ovoj godini više neće biti otpuštanja radnika u italijanskoj fabrici „Vali“ u Valjevu, saopštili su predstavnici te kompanije čelnicima grada. Kako je za „Patak“ rekao zamenik gradonačelnika Valjeva Žarko Kovač od predstavnika „Valija“ su dobili obećanje da će spisak od 250 radnika koji ostaju bez posla za ovu godinu biti konačan, tako da nemaju u planu nova otpuštanja. „ Do otpuštanja radnika je došlo zbog drastičnog pada prometa na ruskom tržištu, zbog čega su morali da otpuste 250 radnika, da ne bi došlo do zatvaranja fabrike. Od menadžemnta ’Valija’ dobili smo uveravanje da daljeg otpuštanja radnika neće biti, a čak je napomenuto da će, ukoliko se situacija na tržištu Rusije normalizuje, jedan deo radnika koji će od aprila ostati bez posla, biti vraćen u fabriku“, rekao je Kovač.

Italijanska fabrika čarapa i donjeg veša u Valjevu trenutno zapošljava 1.200 radnika, a od 16. aprila u toj fabrici će ostati da radi 950 ljudi. To su zvanični podaci koje su predstavnici „Valija“ danas predočili gradskom rukovodstvu.

Jedan komentar na “Više neće biti otpuštanja u ’Valiju’

  1. Neki dan idem ja za Otpremninom od Pantićeve i Sindjelićeve pa do Granda i niko mu nije rekao „dobar dana“ ide čovek sve sporednim ulicama kao da se krije od nekoga ili nečega, i taki da se pita ne može, i zato nam je vako u Valjevu, a nikao je sa nikaki ljudi.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *