utorak, 5. marta 2024.

Formirana vlast u svim opštinama Kolubarskog okruga

Objavljeno: 21. avgusta 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Ub
Ub

VALJEVO- U svim opštinama Kolubarskog okruga, u kojima su u junu održani lokalni izbori, formirana je nova vlast. I u naredne četiri godine okosnicu vlasti u opštinama Kolubarskog okruga činiće Srpska napredna stranka, a od četiri opštine, u čak tri su izabrani predsednici koji su tu dužnost obavljali i u prethodnom mandatu.

Na čelu ubske opštine i u narednom periodu biće Darko Glišić (SNS), koji je po oceni mnogih građana, učinio mnogo da Ub izađe iz okvira varošice. On je na tu dužnost izabran na današnjoj sednici, na kojoj je poručio da će i u naredne četiri godine raditi u interesu građana, kako bi Ub postao još bolje mesto za život i rad.

Darko Glišić

Za predsednika Lajkovca je ponovo izabran Andrija Živković (SNS), koji je dobio poverenje većine odbornika za drugi mandat, dok će njegov zamenik u naredne četiri godine biti Obrad Milutinović (SNS) iz Slovca. Obraćajući se odbornicima i građanima opštine Lajkovac nakon izbora za predsednika, Andrija Živković je poručio da nove razvojne šanse Lajkovca vidi u prednostima koje daju autoput „Miloš Veliki“ i buduće brze trake od Lajkovca do Valjeva, kao i izgradnja i opremanje Industrijske zone 2 u blizini auto-puta. „Akcenat će biti i na trajnom rešavanju vodosnabdevanja, izgradnji puteva, infrastrukturnom opremanju sela i podsticajima za razvoj poljoprivrede“, poručio je Živković.

Andrija Živković

Na čelu ljiške opštine i u naredne četiri godine biće dosadašnji Dragan Lazarević (SNS), dok je za njegovog zamenika izabran Milomir Radojičić (SPS). Lazarević se nakon izbora nije obratio odbornicima lokalnog parlamenta.

Za predsednika opštine Osečina izabran je Nikola Tomić (SNS), koji je na tom mestu zamenio dosadašnjeg prvog čoveka te opštine Dragana Aleksića. U obraćanju odbornicima novoizabrani predsednik je poručio da će ta opština nastaviti da se razvija u narednom periodu, kako bi se stvorili što bolji uslovi za život i rad žitelja tog kraja.

U Mionici u junu nisu održani lokalni izbori, jer aktuelna vlast ima mandat do 2021. godine, s obzirom na to da su vanredni lokalni izbori u toj opštini održani krajem decembra 2017. godine.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *