subota, 20. aprila 2024.

Preventivno kovid testiranje svih radnika „Gorenja“

Objavljeno: 21. avgusta 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Nakon kolektivnog godišnjeg odmora kompanija „Gorenje“ u Valjevu, koja zapošljava više od 1.500 ljudi, započela je testiranje svih svojih zaposlenih na prisustvo korona virusa. Kako je saopšteno, to je dodatna mera u prevenciji i sprečavanju širenja korona virusa, a testiranje se obavlja u krugu fabrike.

Za testiranje zaposlenih brzim serološkim testom na COVID-19 koji pokazuje rezultat u roku od 15 minuta od momenta uzorkovanja, identifikujući prisustvo IgG i IgM antitela, angažovan je medicinski tim MediGroup sistema.

„Svima onima koji su negativni na testu dozvoljeno je da uđu u pogon. Radnici koji imaju pozitivan IgM antitela na testu upućuju se u  Covid ambulantu u Valjevu, kako bi ušli u redovnu proceduru eventualnog lečenja i njima nije dozvoljen ulaz u fabriku“, saopšteno je iz „Gorenja“.

Kako je saopšteno iz „Gorenja“, u fabrici u Valjevu od prvog dana proglašenja pandemije poštuju se striktne preventivne mere koje podrazumevaju: mere fizičke distance, obavezno korišćenje dezinfekcionih barijera, dezinfekciju ruku i radnog prostora, merenje telesne temperature na ulazu, nošenje zaštitnih maski koje obezbeđuju kompanije.

„U fabrici su postavljene su zaštitne barijere koje onemogućavaju fizički kontakt gde god je to moguće, sprovodi se redovna dezinfenkcija prostorija, a sastanci se održavaju online ili uz obavezno održavanje propisane distance“, navode u kompaniji „Gorenje“.

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *