utorak, 23. aprila 2024.

Godišnja priznanja za istaknute pojedince i ustanove

Objavljeno: 19. septembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

LAJKOVAC- U Lajkovcu je održana svečana akademija povodom Praznika opštine, na kojoj su uručena godišnja javna priznanja istaknutim pojedincima i ustanovama.

U oblasti nauke, inovacija i pronalazaštva Povelja opštine Lajkovac je dodeljena dr Tijani Bojić, naučnom savetniku Instituta za nuklearne nauke Vinča, afirmisanom naučniku poreklom iz Lajkovca sa radovima objavljenim u međunarodnim zbornicima. Dr Bojić je u 2022. laureat i godišnje nagrade instituta u kojem radi.

U oblasti medicine i brige o zdravlju Plaketa je dodeljena Opštoj bolnici Valjevo, za izuzetan doprinos unapređenju i zaštiti zdravlja stanovništva kolubarskog kraja. Nagradu je primila dr Branka Antić, direktor Opšte bolnice Valjevo.

U oblasti humanosti plaketa je pripala Nadi Rosić, medicinskoj sestri iz Lajkovca, na predlog 30 pacijenata i sugrađana.

U oblasti obrazovanja i vaspitanja diplome i novčane nagrade u iznosu od 25.000 dinara dodeljene su srednjoškolcima đacima generacije: Ani Jolačić iz Stepanja – đaku generacije Srednje škole „17. septembar“ Lajkovac, Ivani Milošević iz Pepeljevca – đaku generacije Valjevske gimnazije, Sanji Jelenić iz Nepričave kao đaku generacije Tehničke škole Valjevo i Aleksandru Bajiću iz Jabučja, đaku generacije Železničke škole u Beogradu.

Čak troje mladih iz Lajkovca bili su đaci generacija škola van svog mesta, među njima i čuvene Valjevske gimnazije, tako da je po tome 2022. izuzetno uspešna godina za učenike iz Lajkovca.

Priznanja nagrađenima uručio je predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković.

Kao Praznik opštine obeležava se dan kada je 1908. godine prvi voz prošao kroz Lajkovac, ali se kroz njega prelamaju i Dan železničara (15. septembar) i Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu – 17. septembar 1944. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *