sreda, 22. maja 2024.

Gorenje planira proširenje proizvodnje u Valjevu

Objavljeno: 20. septembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Proizvodnja, foto: Patak online
Proizvodnja, foto: Patak online

VALJEVO- Kineska korporacija „Hajsens“, koja će uskoro postati stoprocentni vlasnik slovenačkog „Gorenja“, planira proširenje proizvodnje proizvodnje u fabrici rashladnih uređaja u Valjevu. Portparol „Gorenja“ Denis Ostir izjavio je za RTS da bi proširenjem kapaciteta posao trebalo da dobije još 400 radnika i najavio da će sva proizvodnja frižidera biti u potpunosti preseljena u Valjevo.

„Mi se nadamo da ćemo u Valjevu veoma skoro da otvorimo novi deo fabrike u koji ćemo praviti one velike ’side by side’ frižidere. Isto u Valjevu selimo frižidere iz Gorenja tako da ćemo u Valjevu proizvoditi sve frižidere početkom sledeće godine pod robnom markom Gorenje i isto pod robnom markom Hajsens“, kaže Denis Ostir.

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je izjavio za javni servis da su predstavnici korporacije „Hajsens“ tražili kontakt sa lokalnom samoupravom i da su voljni da kupe gradsko građevinsko zemljište ne bi li proširili svoje kapacitete i svoju proizvodnju.

U fabrici „Gorenje“ u Valjevo posao je nedavno dobilo još 80 radnika zbog povećanja obima proizvodnje. „Gorenje“ je prvu fabriku u Valjevu otvorilo 2006. godine, a drugu sedam godina kasnije. Za zapošljavanje radnika u dve fabrike „Gorenje“ je dobilo državne subvencije. Pored toga, do 2023. godine ova kompanija je oslobođena plaćanja lokalnih taksi i naknada Gradu Valjevu. Pored Valjeva, u Srbiji „Gorenje“ ima fabrike u Zaječaru i Staroj Pazovi.

Izvor: Patak online, RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *