sreda, 17. aprila 2024.

„Gorenje“ počelo da radi

Objavljeno: 13. aprila 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Iako su mnogi radnici negodovali, kompanija “Gorenje” je saopštila da što se tiče ponovnog početka rada fabrike, nema promene u odnosu na ono što je i najavljeno, tako da će ova fabrika, koja je u vlasništvu kineske “Hajsens grupe”, od danas raditi.

“Sa proizvodnjom se počinje u ponedeljak, 13. aprila. Naravno, kao i pre obustave, uz strogo postovanje mera zaštite, kao što je obavezno nošenje zaštitnih maski, dezinfekcione barijere na ulazu u objekte, dezinfikovanje ruku i radnih površina kao i dezinfikovanje hala i kantine. Od samog početka epidemije prate se i poštuju sve propisane mere nadležnih institucija i tako će biti i ubuduće”, rečeno je portalu Patak online u kompaniji “Gorenje”.

S druge strane, međutim, kako smo saznali u razgovoru sa više radnika “Gorenja”, oni nisu sigurni da li je moguće da sve te mere budu sprovedene,  s obzirom da je proces proizvodnje takav “da je nemoguće da postoji distanca od dva metra između radnika”.

Uz to, oni kažu da je kod trojice zaposlenih, jednog radnika stare hale, jednog iz magacina a jednog iz planske službe potvrđen korona virus, a na posao su pozvani i oni radnici koji su bili u kontaktu sa njima. Jedan od radnika “Gorenja” pozitivnih na korona virus, šta više, sam je na svom FB profile objavio tu informaciju uz podatak da se nalazi na lečenju u Beogradu.

Podsećamo da je od danas rad obustavila vojna fabrika „Krušik“ i to do 27. aprila.

Jedan komentar na “„Gorenje“ počelo da radi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *