sreda, 24. jula 2024.

Grad će možda biti okićen, a možda i neće

Objavljeno: 12. decembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Novogodišnja rasveta, foto: Patak online
Novogodišnja rasveta, foto: Patak online

VALJEVO- Da li će u centru Valjeva zasijati novogodišnja rasveta, poput mnogih gradova u Srbiji, ali i varošica u Kolubarskom okrugu, za sada nije poznato. U Gradskoj upravi su najpre rekli da će ove godine izostati ukrašavanje grada, a nakon toga su poručili da će tu odluku ponovo razmotriti i da će konačnu odluku doneti do 15. decembra!

Na naše pitanje kada će početi novogodišnje ukrašavanje Valjeva gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je u petak odgovorio da je za to nadležno Odeljenje za infrastrukturu. Isto pitanje postavili smo i načelniku tog Odeljenja Branku Vukoviću.

„Grad neće postavljati novogodišnju rasvetu, jer poštujemo mere Vlade Srbije“, naveo je u pisanom odgovoru Vuković.

Na našu opasku da je to preporuka, a ne obavezujuća mera, te da će mnogi veći i manji gradovi u Srbiji zasijati pred novogodišnje praznike Vuković nije reagovao, ali nas je posle nekog vremena pozvao i obavestio da će ipak konačna odluka o kićenju grada biti doneta do 15. decembra.

Dok su u Valjevu prvo odlučili da zbog mera štednje ne postavljaju novogodišnju rasvetu, a potom da još jednom razmotre tu odluku, taj posao je već obavljen u mnogim mestima u Srbiji, ali i u okruženju.

Tako je u opštini Ub protekle sedmice već postavljena novogodišnja rasveta, koja će, po rečima predsednika te opštine Darka Glišića, biti uključena 15. decembra, poštujući preporuku Vlade Srbije o merama štednje.

U najvećem broju mesta u Srbiji ove godine rasveta će biti uključena od 15. decembra do 15. januara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *