subota, 9. decembra 2023.

VPO: Ko rekonstruiše vrtić u Kolubari 2

Objavljeno: 12. decembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Udruženje građana Valjevski pokret otpora postavio je pitanje aktuelnoj vlasti zbog čega je rekonstrukcija i dogradnja obdaništa “Bambi“ u Naselju Oslobodilaca Valjeva, o kojoj se priča još od 2015. godine, obavijena velom tajne.

Kako navode, prema nezvaničnim informacijama iz Gradske uprave, taj posao je dobila firma sa Kosova i Metohije, a radove će finansirati ambasada SAD.

„I tu nema ništa sporno jer kako naš narod kaže ’poklonu se u zube ne gleda’. Međutim, ima celoj toj priči i jedna nejasnoća obzirom da se kao izvođač radova pominje, verovali ili ne, građevinska firma sa područja Kosova i Metohije, čije poslovno ime naši izvori nisu uspeli da saznaju. Znamo da su firme miljenice lokalne vlasti trenutno zauzete izvođenjem radova na više objekata u gradu, pa je to verovatno razlog njihovog neangažovanja, a verujemo i da finansijer radova sigurno neće dopustiti da se neko igra njegovim novcem, ali zaista neverovatno zvuči da nijedna druga građevinska firma iz Valjeva ili makar iz naše neposredne okoline nije ispunjavala uslove za izvođenje ovih radova i da je angažovana firma iz naše južne pokrajine“, navodi se u saopštenju za javnost.

U saopštenju za javnost Valjevski pokret otpora pita zbog čega se novac, koji drugi daju našem gradu, preliva u džepove nekoga ko sa Valjevom nema nikakve veze.

„Kako se zove ta firma, ko su vlasnici iste i zbog čega su baš oni odabrani za izvođenje ovog posla? Lokalna vlast je dužna da javno saopšti sve detalje u vezi ovog projekta, kako bi se izbegle bilo kakve spekulacije, pogotovo jer znamo kako se ranije postupalo sa novcem iz donacija drugih država kao i štetne posledice takvog postupanja po ugled našeg grada“, navodi se u saopštenju za javnost.

Foto: Grad Valjevo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *