petak, 24. maja 2024.

Grad izdaje lokale za obavljanje apotekarske delatnosti

Objavljeno: 15. maja 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Apoteka (ilustracija), foto: Patak online
Apoteka (ilustracija), foto: Patak online

VALJEVO- Sedam lokala, koji su u vlasništvu grada Valjeva, a u kojima su ranije bile apoteke Apotekarske ustanove „Valjevo“, ponuđeno je za izdavanje.

Nakon što je gradska vlast odustala od davanje koncesije za finansiranje, upravljanje i obavljanje farmaceutske zdravstvene delatnosti na primarnom nivou na teritoriji Valjeva, Osečine i Ljiga, jer nije bilo zainteresovanih, odlučeno je da ti objekti budu dati u zakup.

Kako je navedeno u oglasu, početna visina mesečne zakupnine za pet objekata u Valjevu i po jedan u Ljigu i Osečini je 656.250 dinara za svih sedam lokala.

Navedeno je i to da se poslovni prostori izdaju za obavljanje apotekarske delatnosti i da se lokali mogu izdati samo jednom ponuđaču, te da ne postoji mogućnost pojedinačnog izdavanja lokala.

Sedam poslovnih objekata izdaju se u viđenom stanju na period od pet godina, uz mogućnost produženja zakupa na još pet godina.

Otvaranje ponuda je zakazano za 30. maj, a kako je navedeno, visina zakupnine biće glavni kriterijum za izbor najpovoljnijeg ponuđača.

Što se tiče Valjevu, izdaje se lokal u Železničkoj ulici od 300 kvadrata, koji se nalazi u sklopu Doma zdravlja, zatim u Pasterovoj ulici u okviru bolnice lokal od 221 kvadratni metar, u Karađorđevoj ulici od 143 kvadrata, u ulici Vuka Karadžića od 125 i objekat u Novom naselju od 32 kvadrata.

U Ljigu se izdaje poslovni prostor od 132, a u Ljigu od 107 kvadrata.

Inače Valjevo, grad na čijoj teritoriji prema poslednjem popisu živi oko 82.500 ljudi, već duže vreme nema dežurnu apoteku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *