sreda, 17. aprila 2024.

Janković: Mionica je velika porodica, mi to kroz razne programe dokazujemo

Objavljeno: 16. maja 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Opština Mionica
Foto: Opština Mionica

MIONICA- Predsednik opštine Mionica Boban Janković izjavio je povodom Međunarodnog dana porodice da je opština preduzela značajne mere kako bi olakšala odrastanje i razvoj svakog deteta i olakšala život svim mioničkim porodicama.

„Kada se osvrnemo i pogledamo koje su to sve odluke koje smo doneli, spisak je veoma dugačak. Porodica je stub društva i za nas je veoma važno da pružimo što veću podršku u roditeljstvu i odgajanju dece. Novčana pomoć za svaku rođenu bebu, auto sedišta, kolica za bebe, besplatni udžbenici, besplatan prevoz, besplatna pripremna nastava, besplatni časovi u Centru za obrazovanje i razvoj samo su od nekih mera koje smo uveli i na koje smo ponosni. A kao najbitniju stavka izdvojio bih činjenicu da smo uspeli da od 1.000 nezaposlenih taj broj svedemo na 300. I biće još radnih mesta. Sve to ukazuje da Mioničani imaju sigurnost i egzistenciju kako bi mogli da zarađuju za žviot. Tu smo da budemo podrška i da zajedno gradimo Mionicu koja je velika porodica“, rekao je Janković.

Foto: Opština Mionica

Opština Mionica već sedmu godinu besplatno uručuje auto sedišta, dok su od 2019. godine obezbeđena i kolica. Takođe, za svaku rođenu bebu obezbeđena je novčana pomoć u iznosu od 40 hiljada dinara, a od 2022. godine i prva rođena beba u godini dobija 80.000 dinara.

Posebnu pogodnost za mioničke porodice predstavlja i Centar za obrazovanje i razvoj gde se deci nude besplatni časovi jezika, glume, gimnastike, programiranj, plesa, a 2021. godine za osnovce je organizovana i besplatna pripremna nastava za prijemne ispite. Pored ovih značajnih pogodnosti, mionički osnovci imaju i besplatan ulaz na bazene Sportskog centra u Sankoviću.

Posebna pažnja posvećuje se i programima podrške roditeljstvu, a opština Mionca u saradnji sa  Ministarstvom za brigu o prodici, UNICEF-om i Stalnom konferencijom gradova i opština učestvuje u realizaciji programa „Podsticajno roditeljstvo“ u okviru kog će u junu biti organizovan i mesec roditeljstva, a ova tema kod stanovnika opštine je naišla na pozitivne reakcije.

Značajan pomak u obezbeđivanju što boljih uslova za odrastanje u Mionici, doneli su rekonstrukcije osnovih i srednje škola u koje je uloženo blizu 370 miliona dinara. Veliki značaj za decu ima i moderna sportska hala u kojoj su im dostpuni raznovrsni sportski sadržaji kojih je sve više.

Pored svega navedenog za decu i roditelje organizovane su brojne besplatne manifestacije u Kuluturnom centru Mionice i još mnogo toga.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *