nedelja, 26. maja 2024.

Grad jedan ar plaća 1.125 eura

Objavljeno: 6. oktobra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VAJEVO- Za potrebe nemačkog investitora grad Valjevo će jedan ar zemljišta u budućoj privrednoj zoni platiti 1.125 evra, odlučili su članovi Gradskog veća, a tu odluku bi trebalo danas da potvrde odbornici lokalnog parlamenta. U planu je kupovina 38 parcela.

Članovi Gradskog veća usvojili su Odluku o prihvatanju neizgrađenog građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom u javnu svojinu grada Valjeva. Grad Valjevo prihvata ponude i pribavlja neposrednom pogodbom neizgrađeno građevinsko zemljište u javnu svojinu grada Valjeva, po kupoprodajnoj ceni od 11,25 eura/m2 po srednjem zvaničnom kursu NBS na dan isplate.

Kako je obrazloženo, katastarske parcele koje su predmet ove Odluke nalaze se uz kompleks građevinskog zemljišta koji je u javnoj svojini grada Valjeva i jedini mogući način pribavljanja zemljišta je pribavljanje neposrednom pogodbom, radi formiranja građevinskih parcela u skladu sa važećim planskim aktima, a u cilju realizacije investicionog projekta od značaja za Republiku Srbiju.

Odbornici lokalnog parlamenta ranije su usvojili odluku o kupovini parcela za novu industrijsku zonu, koja će biti ponuđena još jednom nemačkom investitoru.

Kako je tada obrazloženo, kompanija iz Nemačke koja posluje u industriji sanitarija i aktivna je već 120 godina na tržištu, poseduje pet pogona u četiri države širom sveta i zainteresovana je za izgradnju i otvaranje novog proizvodnog pogona na teritoriji grada Valjeva.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je tada rekao da je nemački investitor pokazao ozbiljnu zainteresovanost, čijim se dolaskom stvara prilika za nova radna mesta i u drugim branšama.

Foto: Grad Valjevo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *