utorak, 28. maja 2024.

Doznake za bolovanja kovid pacijentima preko sajta Doma zdravlja

Objavljeno: 5. oktobra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Preko Portala za pacijente na sajtu Doma zdravlja www.dzvaljevo.rs kovid pacijenti mogu da podnesu zahtev za zaključenje bolovanja ili produženje doznaka bez odlaska kod lekara, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Na portalu je potrebno izabrati opciju „Slanje zahteva za zatvaranje bolovanja“ i uneti podatke u predviđena polja, uz obavezno unošenje datuma kada je bolovanje otvoreno. Preko opcije „Izdavanje doznaka elektronskim putem“ mogu se zatražiti doznake za tekuće bolovanje, uz napomenu na koji se mesec odnosi. U oba slučaja, preuzimanje doznaka je sledećeg dana između 15 i 17 časova na šalteru na kojem se izdaju rezultati kovid pacijentima.

Ranije je preko Portala za pacijente omogućeno dobijanje rezultata (test, krvna slika, rendgen) KOVID ambulante na imejl pacijenta. Potrebno je izabrati opciju „Slanje zahteva za izdavanje rezultata“, uneti podatke u  formular, u kojem obavezno treba izabrati vrstu rezultata i upisati datum analize. Iz tehničkih razloga za svaku analizu mora se uputiti zaseban zahtev. Traženi rezultat će na imejl pošiljaoca biti dostavljen u najkraćem mogućem roku, s tim što treba imati u vidu da je za obradu nekih analiza od strane medicinskog osoblja potrebno određeno vreme. Na kontrolu se i dalje mora doći sa odštampanim nalazom.

Osim preko telefona 064 8321 997 i 064 8321 431, radnim danima od 7:00 do 13:30 časova građani svoju hroničnu terapiju mogu da produže i preko Portala za pacijente. Lekovi će u apoteci biti dostupni u roku od 24 sata. Ako postoje izmene u hroničnoj terapiji, onda se ne mogu uraditi telefonom ili preko interneta, već pacijenti moraju doći kod izabranog lekara sa novim izveštajem.

Kako bi izašao u susret pacijentima, smanjio čekanja i nepotreban dolazak u ordinacije, Dom zdravlja Valjevo proširuje onlajn usluge koje se mogu koristiti preko sajta ustanove, tako da je trenutno na raspolaganju šest različitih usluga: izdavanje (produžetak) hronične terapije, izdavanje rezultata kovid ambulante (test, krvna slika, rendgen), zaključenje bolovanja za kovid pacijente, izdavanje doznaka za tekuće bolovanje elektronskim putem za kovid pacijente, prebacivanje kartona u drugu zdravstvenu ustanovu i izdavanje vakcinalnog kartona (ne odnosi se na kovid vakcinaciju). Internet usluge nisu dostupne vikendom i državnim praznicima.

 

Jedan komentar na “Doznake za bolovanja kovid pacijentima preko sajta Doma zdravlja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *