utorak, 23. jula 2024.

Grad kupuje 1.000 auto-sedišta

Objavljeno: 17. maja 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  Ove godine iz gradske kase biće izdvojeno više od 40.000 evra za kupovinu auto-sedišta. Grad je raspisao javnu nabavku za kupovinu 1.000 auto-sedišta za decu rođenu na području Valjeva od 2016. pa do sada. Za te namene je opredeljeno pet miliona dinara, a radi se o novcu koji se u gradsku kasu slio po osnovu naplaćenih saobraćajnih prekršaja i namenjen je za poboljšanje bezbednosti saobraćaja. Zbog čega je veliki deo ovog novca izdvojen za nabavku auto-sedišta, ko je doneo odluku o tome i da li je to jedan od gorućih problema kada je reč o bezbednost saobraćaja, to su pitanja na koja nismo odgovore, jer predsednik Saveta za bezbednost Dobrosav Janković uporno odbija razgovor za naš portal. Inače, ove godine u gradsku kasu bi od naplate saobraćajnih prekršaja, napravljenih na području Valjeva, trebalo da se slije 28,3 miliona dinara.

Kupuju sedišta za decu koja već imaju dve godine

Krajem maja biće poznato koje preduzeće će Valjevu isporučiti 1.000 auto-sedišta za decu. Apsurdno je to da će sedišta biti podeljena deci rođenoj od 2016. godine pa do sada, jer su roditelji dece, koja ove godine pune ili su napunili dve godine života, najverovatnije, već obezbedili sedišta, jer su kazne za vožnju dece van sedišta visoke. Pored toga, zvanični podaci govore da u proteklim godinama nijedna beba nije povređena u saobraćajnim nesrećama na području Valjeva, a da je uzrok to što dete nije bilo smešteno u auto-sedište.

Grad Valjevu je u 2016. godini, u dva navrata, kupio 170 auto-sedišta za decu. U 2017. godini za te namene je bilo izdvojeno 3,5 miliona dinara, međutim do realizacije javne nabavke nije došlo, jer je policija uhapsila tadašnjeg načelnika Gradske uprave Aleksandra Vujića Subotića, jednog zaposlenog na poslovima javne nabavke u Gradskoj upravi i  M.P. (1971) odgovorno lice preduzeća “JAPI COM“ iz Novog Sada, zbog sumnje da su nameštali tender za kupovinu auto-sedišta. Istraži organi došli su do podatka da je celokupan posao oko kupovine auto-sedišta bio unapred dogovoren.

 

 

 

6 komentara na “Grad kupuje 1.000 auto-sedišta

 1. Sve je jasno ovaj ne daje odgovore na pitanaja novinara iz bezbednosti za saobracaj , onaj ne daje odgovore iz Doma zdravlja direktor Zaven , onaj Trifunovic ne sme da prica jer ne dozvoljava ginekolog !Jasno je sve !Da li je ovo goruci problem Valjeva , zasto se siromasnoj deci nije podelilo novca pojacao Crveni Krst sa hranom koja se deli nasim sugradjanima u one kantice?Nastavak kao i pre samo se malo sacekalo da se slegne prica oko auto sedista !Ovde zaista treba da se jednom stane na rep bahatom malom ginekologu !Sta ce oni koji nemaju aute a imaju decui , zar njima nije potrebna pomoc u vidu pelena , neke decije opreme ili neke finansijske pomoci ?Ovo je samo da se po mojm sumnjama neko debelo ugradi i u ovu nabavku i da se pojave na Tv , ali narod shavata ,,dobru,,poruku basket tima gradonacelnika !!

  7

  2
 2. U 2016. kupili 170 sedišta, u 2017. pohapšeni zbog nameštanja tendera, u 2018. nabavljaju 1000 sedišta. Kupuju sedišta za decu koja su napunila dve godine. Pametnom je dovoljno.

  14

  1
 3. PLJAČKA I TAČKA. PLAĆAJTE NARODE DA OVI NA VLASTI TROŠE VAŠE PARE IDITE ULICOM KAO U XX VEKU PRLJAV GRAD NAMEŠTAJU TENDERE ZAPOŠLJAVAJU KUMIĆE I KUME LAŽU I MAŽU.

  12

  0
 4. Cenim od iste firme koja je falsifikovala deklaracije a valjevska je i poznati privrednik sa vise zatvorenih d.o.o. i zaduzenjima od preko 70 miliona?
  Koja ste vi druzina za Zabelu.

  4

  0
 5. Posle izmena i dopuna Zakona o bezbednosti u saobraćaju zakon predviđa da će u posebnom u auto-sedištu tzv. busteru morati da se vozi svako dete dok ne dostigne visinu od 135 centimetara, a taj uzrast oni dostižu do 12 godina. Pravi nedostatak tendera nije potreba već nejasna specifikacija zahteva nabavke i određivanje nabavke u tom smislu(socijalne zaštite?) zato što takva sedišta koštaju u cenovnom rasponu 1000% od 20 eur to 200 eur.

  0

  2
 6. Da dopunim posle proveravanja, dečija auto-sedišta koštaju od 20 eur do 500 eur, Grad ih kupuje po prosečnoj ceni 40 eur po sedištu što je praktično povoljno..Ipak mesta za sumnje ima jer se za velike nabavke se u komercijalnim aranžmanima dobijaju od prodavaca i popusti i bonusi za druge porudžbine.

  1

  1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *