subota, 13. jula 2024.

Korupcija više nije u nadležnosti Višeg tužilaštva u Valjevu

Objavljeno: 18. maja 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- O prijavama koje se tiču korupcije sada se odlučuje u Beogradu, a ne više u Valjevu. Krivična dela koja se tiču korupcije Zakonom o organizaciji nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije od 1. marta su u nadležnosti Posebnog odeljenja za korupciju pri Višem tužilaštvu u Beogradu. To, praktično, znači da se sve prijave koje se tiču korupcije na teritoriji Kolubarskog okruga prosleđuju Beogradu, dok Više tužilaštvu u Valjevu, više nije nadležno za to. Viši tužilac u Valjevu Dragana Marković za portal Patak online kaže su oni bili dužni da sve započete predmete iz oblasti korupcije, u kojima nije započeta istraga, dostave Beogradu.

„ Svi predmeti u kojima nije započeta istraga, a koji su se nalazili u Višem i Osnovnom tužilaštvu su prosleđeni Beogradu. Predmeti u kojima je započeta istraga su i dalje u našoj nadležnosti, naša obaveza je da ih završimo, ali svi novi predmeti koji su, u međuvremenu, od 1. marta do sada stigli, a koji se tiču koruptivnih dela, kao i prijave u kojima nisu donete naredbe o sprovođenju istrage, su prosleđeni Posebnom odeljenju Višeg tužilaštva u Beogradu, koje je sada nadležno za to“, objašnjava Dragana Marković.

Više tužilaštvu u Valjevu, sada, praktično, radi samo na jednom predmetu, a to je slučaj u kome je više osoba, uključujući i bivšeg načelnika Gradske uprave Aleksandra Vujića Subotića, osumnjičeno da su oštetili gradski budžet. U prvoj polovini juna očekuje se i podizanje optužnice i tu će Više tužilaštvo u Valjevu „staviti tačku“ na dela koja se tiču korupcije, jer o njima će nadalje odlučivati Beograd.

„Mi više nemamo nikakve ingerencije kada su u pitanju novi predmeti koji su stigli, a tiču se korupcije, kao i predmeti u kojima nije započeta istraga. Kod nas i dalje stižu nove prijave, poput onih koje je podneo ’Lokalni front’, ali mi više nismo ovlašćeni za njih, već ih odmah prosleđujemo u Beograd. Mi, praktično, sa delima koja se tiču korupcije, više nemamo ovlašćenja da radimo i to bi građani trebalo da znaju“, objašnjava tužiteljka za portal Patak online.

Posebna odeljenja za suzbijanje korupcije formirana su od 1. marta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kraljevu, oni će se baviti koruptivnim delima, „pokrivaće“ celu Srbiju, dok lokalna tužilaštva, koja su do sada radila taj posao, više neće biti nadležna za to.

 

 

6 komentara na “Korupcija više nije u nadležnosti Višeg tužilaštva u Valjevu

 1. Isto kao da i niste NIŠTA radili tolika je korupcija , da bolje da rspustite Tužilaštvo odeljenje za korupciju. Vas treba da je sramota zbog ovolike korupcine.

  16

  0
 2. KAKO VAS NIJE SRAMOTA KORUPCIJA I KRIMINAL SVUDA U VALJEVU. VI STE NAJODGOVORNIJI ZA STANJE KORUPCIJE I KRIMINALA I SAMO SE SLIKATE I POZIRATE KAO DA NESTO RADUTE. SRAM VAS BILO.

  13

  -1
 3. Zasto i ovo nije otislo za Beograd , zar Gvozdenovic nije umesan sa ovim uhapsenim .Zasto se cuti o pretnjama Vama i vasem kolegi Milu Nikolic ili se ovaj drugi naprasno pomirio sa Gvozdenovicem.Zasto da starhujete za Vasu porodicu , zar treba da cutite da vas jedan bahat covek izigrava i preti .Gvozdenovic je zasluzio odavno da bude uhapsen nemoj da se lazemo i Vi kao neko ko ne bi smeo da Vas pogleda popreko Vi ste dozvolili da Vam se upucuju pretnje .Imali to u nekom gradu ?Da li mi mozemo da se osecamo bezbedno kada Vama preti?

  5

  1
 4. Ja postavljam pitanje: Da li je gvozdenovic umesan u ovu pricu oko hapsenja Aleksandra Vujic Subotic i ostalih i da li je bahati ginekolog trebao da bude uhapsen 12.12.2017 i ko je sprcio!Da li je podneta krivicna prijava protiv gradonacelnika gvozdenovica za napad-pretnje na Tuzioca Mila Nikolic i maltretiranje drugog Tuzioca i pretnje upucene?To gradjani Valjeva hoce da znaju da li smo svi isti pred ZAKONOM? Da li ce opet { po mojim sumnjama ima pokusja} ako mu se ne svidja strucna odluka nekog Tuzioca da preti ,uznemirav telefonom ?Kako se to zove{ da li je napad na sluzbena lica ovog puta Drzavne sluzbenike samim tim i napad na Drzavne institucije} dozvoljeno i i kako se ovo tretira u KZS {krivicnom zakonu Srbije jel ugrozvanj ei bezbednost drugog ili drugih lica ?

  7

  3
 5. Gorane ista ste vi priča i mengele i tvoj mentor šerif iz Divaca, i reci ko ti je zaposlio ženu u javno zdravlje i ko sprečava istrage u javnom zdravlju jel tvoj šerif iz Divaca i. Njegov brat trčali ste za tog mengelea da bude gradonačelnik a sad on kriminalac a Vi zapošljavate koje kakve spodobe i polupismene. Šta je sramota tebe i tvog šerifa iz Divaca i imate li je uopšte, isti ste kao Mengele.

  7

  7
  1. ,,Mirjana,, zasto se uzbudjavas zasto mrzis SNS kada volite ovu starnku do poslednjeg dinara?Ja vama objasnjava da nema sanse da se sakrijete od vaseg identiteta ii da vam pojasnim ocito IQ vam je mali znamo ko pise .Ovo se prosledjuje dalje pa nemoj da placete i da kazete kako vi ne pisete nego tamo neki duh.Koliko vi zaposliste u Valjevu , a Dom zdravlja zaboravio kada ste zakonski nekoga primili sem ovog zadnjeg vozaca Kalata Jelene muza { i to se zna kako } Pa vi mislite da su svi KRIMINALCI kao vi po mojim sumnjama u Domu zdravlja , !Opustite se i sve neka rade Drzavni organi , a ja sam ubedjen da je Dom zdravlja { menadzment}jedini u Srbiji protiv koga su nadlezni organi podneli x krivicnih prijava , e sada ko to zaustavlja { jos malo i to cemo reci , ja, oni ,ovii ma ko ce da kaze}Zasto je ludovao neki dan u Domu zdtavlja onaj ginekolog gradonacelnik { morale su radnice pomocne da ribaju podove da se sija , da se zamirise ceo dom zdavlja onim vasim mirisljavim sredstvima koje su ,,prosli,, na tenderu zasto je pretio , jel dosao da opravda vas KRIMINAL ….kasno kako ti kazes mengele u Dom zdravllja stize …ali polako .VOLIM JA VAS I VOLIM STO PRATITE MOJA PISANJA GDE SE NE KRIJEM VEC TO JAVNO RADIM..Javnost ce sve na vreme biti obavestena , a sada od koga to ..!P.S Uplacuj te radnicima radni staz, benificije , nemoj da im obracunavate plate gde su radnici u minusu , nemeoj da se sluzite lazima kada papiri sve govore!!!Sta bese sa racunima za telefone i jos , i joss???

   8

   5

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *