subota, 20. aprila 2024.

Grad kupuje zemljište za novog investitora

Objavljeno: 1. oktobra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sednica Skupština grada (arhiva), foto: Grad Valjevo
Sednica Skupština grada (arhiva), foto: Grad Valjevo

VALJEVO- Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su odluku o kupovini parcela za novu industrijsku zonu, koja će biti ponuđena još jednom nemačkom investitoru.

Kako je obrazloženo, kompanija iz Nemačke koja posluje u industriji sanitarija i aktivna je već 120 godina na tržištu, poseduje pet pogona u četiri države širom sveta i zainteresovana je za izgradnju i otvaranje novog proizvodnog pogona na teritoriji grada Valjeva.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je rekao da je nemački investitor pokazao ozbiljnu zainteresovanost, čijim se dolaskom stvara prilika za nova radna mesta i u drugim branšama.

„Najava novih investicija predstavlja sjajne vesti za grad Valjevo i iz tih razloga, najpre zahvalnost predsedniku Republike Srbije, celom timu koji je na tome radio i omogućio nove razvojne šanse za naš Grad. To je upravo nešto o čemu treba uvek da pričamo, o budućnosti, investitorima, o tome da ćemo Privrednu zonu uposliti i da ćemo našim sugrađanima obezbediti nova radna mesta, a ovo je samo jedan od koraka. Ogroman je rad iza nas, mali broj ljudi možda zna koliko truda i energije ulažemo u sve ovo, a ovo je jedan od ključnih koraka da završimo pregovore sa nemačkim investitorima“, naglasio je Gojković.

Odbornici su doneli Odluku o prihvatanju ponude za pribavljanje neizgrađenog zemljišta neposrednom pogodbom.

Kako je obrazloženo, katastarske parcele nalaze se uz kompleks građevinskog zemljišta koje je u svojini grada Valjeva i predstavljaju jedini mogući način pribavljanja zemljišta neposrednom pogodbom za formiranje građevinskih parcela u skladu sa Planom generalne regulacije – Privredna zona – a sve u cilju realizacije investicionog projekta za izgradnju objekata od interesa za Republiku Srbiju.

Valjevska vlast je u prvoj polovini ove godine donela odluku da oko 12 hektara zemljišta, koje je u vlasništvu Grada, pokloni državi Srbiji bez naknade, da bi to zemljište, na kraju, bilo poklonjeno nemačkoj kompaniji “Bizerba”.

Ta kompanije, koja je svetski lider u proizvodnji vaga, kako je ranije saopšteno, planira da najkasnije u četvrtom kvartalu 2022. godine na 10.000 kvadrata pokrene proizvodnju u fabrici u Valjevu, gde će, na startu, kako je obećano, biti otvoreno 305 radnih mesta.

Foto: Grad Valjevo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *