nedelja, 26. maja 2024.

Grad mora da plati 15,6 miliona dinara zbog izgubljenog sudskog spora

Objavljeno: 12. aprila 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Gradska kuća, foto: Patak online
Gradska kuća, foto: Patak online

VALJEVO- Grad Valjevo moraće da plati 15,6 miliona dinara, je izgubio sudski spor po tužbi  tri preduzeća iz Beograda i Banjaluke. Kako je saopštio Valjevski pokret otpora (VPO), grad Valjevo će morati tu sumu da plati zbog raskida ugovora sa grupom ponuđača za nabavku softverskog rešenja za vođenje katastra puteva i ulica sa kategorizacijom na teritoriji Valjeva.

„Svi znamo da su glavne odlike ove vlasti bezgranična bahatost, gramzivost i neznanje. Kao što smo već navikli od predstavnika ove štetočinske vlasti sud je utvrdio da je za raskid predmetnog ugovora isključivo odgovoran grad Valjevo, što je imalo za posledicu i naknadu štete firmama sa kojima je ugovor zaključen. U ovom momentu radi se o dugovanju grada Valjeva koje, sa pripadajućim kamatama, prelazi ukupan iznos od 15.600.000,00 dinara, koji će opet naravno morati da plate građani Valjeva, ni krivi ni dužni“, navodi u saopštenju za javnost VPO.

Kako je saopšteno, radi se o predmetu vođenom po tužbi firmi “PLANETSOFT“ iz Beograda,  “PLANET SOFT“ iz Banja Luke i “GEOINOVA“, takođe iz Banja Luke.

Valjevski pokret otpora je naveo da su već podneli krivične prijave Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu protiv gradonačelnika Grada Valjeva Lazara Gojkovića i gradskog javnog pravobranioca Dragane Labus, zbog nevršenja službene dužnosti u vezi sa još jednim neosnovano raskinutim ugovorom i naknadom štete, a to je rekonstrukcija zgrade “Radio Valjeva“.

„Isto ćemo postupiti i povodom ovog poslednjeg slučaja ukoliko navedena lica u najkraćem roku ne pokrenu sudske postupke protiv odgovornih lica u Gradskoj upravi Grada Valjeva, koji su tokom 2017. godine učestvovali u ugovaranju i raskidanju navedenog pravnog posla, a čije je nezakonito postupanje za posledicu imalo materijalnu štetu velikih razmera za Grad Valjevo koja je nesporno utvrđena u sudskom postupku“, saopštio je VPO.

Kako navode, građanima Valjeva ostavljaju da razmisle kome su prepustili da raspolaže našim novcem i šta je sve moglo da se uradi sa iznosom od 15.600.000 dinara u gradu koji se, kako navode, „ raspada pred našim očima“.

„Koliko valjevske dece je moglo da se stipendira tim novcem, koliko udžbenika za školsku decu koja potiču iz siromašnih porodica je moglo da se obezbedi, koliko subvencija iz oblasti energetske efikasnosti je moglo da se realizuje, o ulaganju u katastrofalnu komunalnu infrastrukturu da i ne govorimo… Tako oni shvataju upravljanje Gradom – novac građana Valjeva prvo proćerdaju na biznis planove svojih kumova i prijatelja a onda trče u Beograd da u naše ime isprose neku crkavicu što predstavljaju svojim velikim “uspehom“ i znakom neizmerne “ljubavi“ njihovih šefova prema našem gradu“, navodi u saopštenju za javnost VPO.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *