četvrtak, 25. jula 2024.

Grad nije zadovoljan radom Turističke organizacije

Objavljeno: 22. juna 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Za Turističko organizaciju Valjevo prošle godine je iz gradske kase izdvojeno skoro devet miliona dinara, a gradska vlast nije u potpunosti zadovoljna radom te Turističke organizacije, čiji je glavni zadatak promocija turističkih potencijala valjevskog kraja. Za plate i dodatke za četvoro zaposlenih izdvojeno je skoro 3,7 miliona dinara, a pored zarada zaposlenih, najviše novca je u prošloj godini potrošeno za usluge po ugovoru i to skoro tri miliona dinara. O kojim uslugama se radi, nije navedeno.

Jedna od glavnih zamerki direktorki Dragici Čanković bila je to što još uvek nije pronašla rešenje za otvaranje info centra na Divčibarama. U izveštaju o radu u prošloj godini direktorka je navela da je Turistička organizacija radila na pronalaženju nove lokacije za info centar na Divčibarama, međutim, nije objašnjeno zbog čega još uvek nije pronađen prostor gde turisti mogu da dobiju sve potrebne informacije. Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač je rekao da je dužnost Turističke organizacije da rešava probleme u svom domenu, a ne da uočava propuste u svom radu.

“ Imamo dva vodeća turistička centra Divčibare i Brankovinu, ali tu rad Turističke organizacije nije zadovoljavajući. Nije dovoljno reći da nemate info centar na Divčibarama. Ključno pitanje je zašto nemate? Zašto niste iznajmili neki prostor, jer imate na rspolaganju određena novčana sredstva? Rad Turističke organizacije na Divčibarama, praktično, ne postoji i to je nedopustivo”, rekao je Kovač.

Takođe, uočeno je da se sajt Turističke organizacije ne ažurira blagovremeno, pa tako na zvaničnom sajtu stoji najava kulturnih događaja koji su se održali još u martu!

Inače, u prošloj godini, po podacima valjevske eparhije, manastire u valjevskom kraju posetilo je oko 50.000 turista. Prema statistici koju vodi Narodni muzej Brankovinu je prošle godine posetilo 19.000 turista, na Divčibarama je bilo 90.000 noćenja, a toliko noćenja je bilo tokom prošle godine i u Valjevu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *