utorak, 23. jula 2024.

Za valjevske medije „mrvice“

Objavljeno: 23. juna 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Za valjevske privatne medije ove godine obezbedjeno je 3,5 miliona dinara, dok lajkovačka opština, koja ima duplo manji budžet od Valjeva, izdvaja četiri puta više novca za sredstva informisanja. Što se tiče valjevskih medija, jedino je dobro prošla „Vujić televizija“, koja je ove godine dobila 1,6 miliona dinara, dok su skoro svi preostali mediji za godinu dana dobili tek onoliko novca koliko se iz gradske kase izdvaja za dvodnevne manifestacije poput „Tucijade“ ili „Sajma venčanja“. Po raspodeli za ovu godinu „Radio Patak“ će iz gradske kase dobiti 310.000 dinara, a TV „Marš“ 300.000 dinara. „Radio Istočnik“, PR agencija Miroslava Milovanovića i Internet novina Kolubarske.rs će dobiti po 200.000 dinara, a Vamedia 190.000 dinara. Iz gradske kase novac će dobiti i „Studio M“ za dokumentarni serijal i to 100.000 dinara, koliko će dobiti i „Radio Kula“. „Radio 014“ je dobio 80.000 dinara, PR agencija Dušana Perića 70.000, dok će PR agencija Aleksandra Milijaševića dobiti 50.000 dinara.

Zbog nepotpune dokumentacije nije prošao projekat „Televizije Valjevo plus“, a komisija je odbila još tri projekat i to dva Centra za unapređenje položaja Roma i projekat TV Metropolis iz Beograda.

Za razliku od Valjeva, koji privatnim medijima daje „mrvice“, za prvih šest meseci ove godine Lajkovac je za privatne medije izdvojio čak četiri miliona dinara, pola miliona dinara više nego što Valjevo daje za sve privatne medije na godišnjem nivou. Opština Lajkovac je ovih dana ponovo raspisala konkurs za sufinasiranje medija do kraja godine i za te namene je obezbedjeno dodatnih 9,5 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *