sreda, 19. juna 2024.

Grad planira da kupi „Srbijanku“

Objavljeno: 4. aprila 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je najavio da lokalna vlast planira da „Srbijanku“ ponovo vrati u Valjevo, tako što bi tu fabriku u stečaju kupio Grad ili država. Gradonačelnik je to najavio prilikom obilaska Pričevića, gde se asfaltira lokalni put, a na taj događaj nisu pozvane mnoge redakcije, među kojima je i portal Patak online. Sudeći po informacijama koje su objavljene na zvaničnom sajtu Grada, Privredni apeliacioni sud u Beogradu je doneo presudu kojom zemljište i imovina „Srbijanke“ ulaze u stečajnu masu tog preduzeća, tako da je to, po rečima gradonačelnika Gvozdenovića, „ohrabrujuća vest i za grad i za državu“.

Kako je navedeno na gradskom sajtu, cilj ovog gradskog rukovodstva je da obnovi „Srbijanku“, koja će podstaći razvoj voćarstva u ovom kraju, koji za to ima veliki potencijal.

„Mi kao grad ili država možemo da kupimo fabriku iz stečaja. Vratićemo „Srbijaku“ u grad, vratićemo u svoje vlasništvo. Moj savetnik, advokat Saša Drajić je i zastupnik stečajne upravnice, preneo mi je ovu dobru vest. Ja sam o tome odmah obavestio i ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, koga sam obradovao sa tom vešću. Obavešten je i kabinet predsednika Republike i mislim da neke stvari za koje se već godinama borimo, sada su došle na realizaciju. Sada mogu sa puno optumizma da gledam na činjenicu da će država vratiti ’Srbijanku’ u svoj posed i da ćemo moći da tražimo pravog investitora koji će uložiti u poljoprivrednu proizvodnju i preradu hrane ovde u Valjevu“, rekao je Gvcozdenović.

Bugarska kompanija “Medija svjat“ je 2007. godine za četiri miliona evra kupila fabriku za preradu voća “Srbijanka“, a 2012. godine je pokrenut stečaj.

4 komentara na “Grad planira da kupi „Srbijanku“

 1. Samo nije jasno sta je prvo drugo trece:uredjenje industrijske zone ili dolazak nemackog investitira ili kupovina srbijanke..
  Mnogo je zabavno ali i tuzno.

  10

  2
 2. Dajte to velikom privredniku i bivsem clanu veca Bori Cepu da isece sta je ostalo od Srbijanke, ogradu nije isekao i prodao u gvozdje.

  9

  0
 3. Kako je Srbijanka upropascena a bivsi direktor Krsmananovic uspesan privrednik u Beogradu, treba pitati drzavu i njene institucije.
  Sve je unisteno i opljackano na legalan nacin, prema misljenju drzave tako da nema potrebe za istragom.
  Sramota .
  Bivsi radnici se muce i zlopate dok bivsi direktor uziva u Beogradu sa 20 godina mladjom suprugom u luksuzu.

  6

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *