ponedeljak, 24. juna 2024.

Deveti protest u Valjevu

Objavljeno: 5. aprila 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Večeras u 19.30 časova, po deveti put, na Desankinom trgu, biće organizovan protest “1 od 5 miliona”. Kako je najavljeno, na protestu će govoriti Aleksandar Divović iz „Inicijative za Požegu“, novinar Nenad Kulačin i dr Lazar Đurović. U saopštenju za javnost organizatori protesta su naveli naveli da pljačka ovog grada traje gotovo pune tri godine.

„Za to vreme jedan neuspešni tim, čije neznanje nadilazi samo još drskost i bahatost prvih igrača, nije uradio praktično ništa. Nepravedno bi bilo reći da nisu radili ništa. Jer, radili su mnogo: njihovi službeni automobili prešli su jedan i po put rastojanje između Zemlje i Meseca, dnevnice isplaćene komisijama, radnim grupama i grupama za kafu i kiselu vodu pojele su besplatne udžbenike za prvake. Proslavile su ih poplave na pregradama na koje su trošili sredstva za zaštitu od poplava. Proslavili su ih putevi sistematski uništavani kamionima partijskih prijatelja koji iz okolnih sela izvlače kamen, drvo i rudu, a da ni dinara ne daju za održavanje tih puteva. Koliko prošle godine opet smo plivali za velike pare rekonstruisanim gradskim ulicama. Ovoga petka okupljamo se u 19.30 časova. Umesto dnevnika u pola osam, koji nam ne pripada, iako smo ga uredno  platili, dobijamo naš, valjevski, pregled zbivanja  u gradu i Srbiji.“, navodi se u saopštenju organizatora protesta.

Nakon okupljanja na Desankinom trgu i obraćanja najavljenih govornika, biće organizovana protestna šetnja gradskim ulicama.

Jedan komentar na “Deveti protest u Valjevu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *