petak, 21. juna 2024.

Grad pomaže Kojićima, koji dve godine žive bez struje

Objavljeno: 26. januara 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Četvoročlana porodica Milana Kojića (49), koji je poginio na pružnom prelazu u Popučkama, a čija porodica živi u teškim uslovima, bez struje, može da računa na pomoć lokalne samouprave. Nakon što se u medijima pojavila informacija da Kojićevo troje maloletne dece živi u lošim uslovima, na inicijativu gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića, nadležni za socijalna pitanja primili su u gradskoj kući njegovu suprugu Nanet Duro Kojić i troje maloletne dece, koje imaju 6, 11 i 14 godina.

Na sastanku, kome su prisustvovali predsednik Saveta za socijalnu politiku Valjeva Radojica Rstić, direktorka Centra za socijalni rad Katarina Milićević i Đorđe Jovančić iz kabineta gradonačelnika, obećano je da će nadležne službe učiniti sve što je u njihovoj moći. Ova porodica živi u Dupljaju, u kući u kojoj je struja isključena pre dve godine. Kojićeva udovica, koja je Filipinka, nema stalan posao, niti rešeno pitanje boravka u Srbiji, iako ima troje dece sa državljaninom Srbije.

 

Foto: Grad Valjevo

Kako je navedeno, lokalna samouprava je urgentno poslala dopis valjevskoj elektrodistribuciji, kako bi se pronašlo rešenje da Kojićima ponovo bude uključena struja. Komšije Kojića kažu da je u toj porodici jedino radio nastradali Milan i to sezonske poslove.

„Milan je radio privatno, borio se da zaradi dinar da bi prehranio porodicu. Radio je poslove na postavljanju struganičkog kamena. Milan iz prvog braka ima dvoje dece, dok u braku sa Filipinkom Nanet, koju je upoznao dok je radio na Kipru, ima troje maloletne dece. Ova porodica teško živi, mi smo im kablom provukli struju, da bi mogli da proslave Jovanjdan, jer im je zbog duga isključena struja pre dve godine. Žena mu nigde ne radi, ima problem sa papirima i još uvek nije dobila naše državljanstvo. Njima je svaka pomoć dragocena, jer su ostali bez hranitelja porodice“,  rekao je komšija Kojića.

Kuća Kojića

Pored podrške lokalne samuprave, svaka druga pomoć pojedinaca ili preduzeća je dobrodošla. Milan Kojić, zajedno sa kolegom Velimirom Đedovićem, nastradao je u ponedeljak na barskoj pruzi, kada ih je usmrtio brzi voz u Popučkama. Na tom pružnom prelazu za 13 godina nastradalo je čak sedam osoba!

Jedan komentar na “Grad pomaže Kojićima, koji dve godine žive bez struje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *