utorak, 5. marta 2024.

Besplatni pregledi za građane bez overene knjižice

Objavljeno: 26. januara 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U valjevskoj bolnici u nedelju, 28. januara, biće održana prva akcija besplatnih preventivnih pregleda u ovoj godini. Kako je saopšteno, ova akcija je prvenstveno usmerena na one građane koji nemaju overene zdravstvene knjižice. Prema procenama, u Kolubarskom okrugu ima oko 15.000 ljudi bez zdravstvenog osiguranja! Akcija besplatnih lekarskih pregleda će biti organizovana u nedelju od 8 do 16 časova u Opštoj bolnici.

„ Zbog ograničenih tehničkih mogućnosti i trenutne epidemiološke situacije, akcija je usmerena prevashodno na lica bez zdravstvenog osiguranja, jer je tog dana od 8 do 16 časova prilika da oni potpuno besplatno provere svoje zdravstveno stanje. Prema ranijoj statistici na teritoriji Okruga ima oko 15.000 neosiguranih lica. Poslednja akcija u decembru je ukazala na to da je slab odziv lica bez osiguranja, te još jednom apelujemo na sve da su akcije organizovane sa posebnim akcentom na lica bez osiguranja”, saopštila je valjevska bolnica.

Za one koji nemaju overenu zdavstvenu knjižicu biće rađeni sledeći pregledi: mamografija, laboratorijske analize, tumorski markeri gastrointestinalnog trakta, CEA, CA 199,ultrazvuk  abdomena prvenstveno neosiguranim licima, a osiguranim u skladu sa tehničkim kapacitetima valjevske bolnice.

Ovu akciju je prošle jeseni pokrenulo Ministarstvo zdravlja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *