subota, 20. aprila 2024.

Grad prodaje 45 hektara zemljišta na Divčibarama

Objavljeno: 15. aprila 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradska vlast odlučila je da investitorima ponudi oko 45 hektara zemljišta na Divčibarama, koje je u vlasništvu Valjeva. I ova i prethodna vlast obećavale su da će u najkraćem roku investitorima ponuditi parcele na Divčibarama, kako bi se unapredila ponuda i doprinelo razvoju tog turističkog centra, ali osim obećanja do sada se dalje nije odmaklo. Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić tvrdi da će zemljište na Divčibarama u najkraćem roku biti ponuđeno na prodaju i objašnjava da to ranije nisu mogli da urade, jer se čekala izmena Generalnog urbanističkog plana Divčibara.

“ Te parcele je bilo nemoguće staviti u prodaju dok se nije uradio novi plan, koji je usvojen pre mesec i po dana. Na narednoj sednici lokalnog parlamenta trebalo bi da se nađe o odluka o prodaji zemljišta kampa ‘Breza’, a biće ponuđeno 1,7 hektara. Vrlo brzo će biti ponuđene i ostale parcele. Grad Valjevo formalno ima u svom vlasništvu 70 hektara zemljišta na Divčibarama, ali ćemo moći da prodamo oko 45 hektara, a ostalo je u procesu restitucije”, objašnjava Jeremić.

Ni ova, ni prethodna vlast nisu uložile ni dinar u razvoj Divčibara, niti su sa nekim projektima konkurisali za dobijanje novca za rešavanje brojnih problema koje ima ovaj turistički centar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *