utorak, 25. juna 2024.

Ministar Ilić obišao ugrožena klizišta

Objavljeno: 15. aprila 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U iznenadnu posetu Valjevu juče je došao ministar zadužen za vanredne situcije Velimir Ilić. On je razgovarao da gradskim rukovodstvom o problemima koji skoro godinu dana nakon majskih poplava još uvek nisu rešeni. Ministar je obišao dva najveća klizišta u Valjevu, koja ugožavaju veliki broj kuća, kao i naselje Veselinović, gde je u majskim poplavama srušen most. Ministar Ilić je rekao da je u Valjevo došao da bi se uverio da su svi projekti za sanaciju nastalih šteta spremni. On je dodao da će napraviti izveštaj Vladi Srbije i da nakon toga mogu da počnu radovi. Ministar međutim nije mogao da obeća da će Valjevo dobiti novac za sanaciju najugroženijih klizišta na području Valjeva.

„ Vlada mora mora da nađe novac. Ova Vlada i njen premijer zahtevali su od nas da nađemo gde su urađeni projekti i tamo gde je bila spremna dokumentacija uvek je počinjalo na vreme. Evo, vi imate spremne papire, sve ste završili, znači mogu radovi da počnu. Ne možemo raditi sva 22 klizišta odjednom, ali da uradimo bar tri. Biće sad nekih sredstava. Oni koji budu spremni krenuće u posao”, rekao je Ilić.

Međutim, ministar Velimir Ilić nije precizirao ni koliko novca će dobiti Valjevo, ni kada će početi najneophodniji radovi. Kako saznajemo, gradskim čelnicima je obećao da će biti sanirano najmanje jedno veliko klizište. Valjevo je od države zatražilo pomoć od 520 miliona dinara za rešavanje infrastrukturnih problema, do kojih je došlo tokom nezapamćenih majskih poplava. Zanimljivo je to da je tokom jučerašnje posete Valjevu, sastanku ministra Ilića sa čelnicima Valjeva, u gradskoj kući, prisustvovao Radovan Vlajković, lider Gradskog odbora Nove Srbije, koja je vanparlamentarna stranka u Valjevu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *