nedelja, 26. maja 2024.

Gradonačelnik obišao radove na objektu budućeg vrtića

Objavljeno: 8. marta 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Grad Valjevo
Foto: Grad Valjevo

VALJEVO- Radovi na adaptaciji stare Šeste škole u dva vrtića već uveliko traju. Kapacitet novih obdaništa će biti oko 500 mesta, a radovi čija je vrednost 234,5 miliona dinara, kompletno se finansiraju iz budžeta grada, objavljeno je na zvaničnom sajtu grada Valjeva.

Kako je navedeno, gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković obišao je radove u Šestoj školi kako bi se uverio da sve teče po planu.

Foto: Grad Valjevo

„Značaj ove rekonstrukcije i prenamene Šeste škole u objekte Predškolske ustanove ‘Milica Nožica’ je ogroman, zato je ovo jedan od najvažnijih projekata za Grad Valjevo. U jednom vrtiću ćemo imati 13, a u drugom 11 novih soba za naše najmlađe sugrađane. U okviru vrtića ostaje i postojeća fiskulturna sala. Ovim projektom i dogradnjom vrtića ‘Bambi’ u Kolubari 2, rešićemo višedecenijski problem liste čekanja za boravak dece u vrtićima“, poručio je gradonačelnik Gojković.

Konzorcijum šest firmi iz Valjeva, Beograda i Novog Sada dobio je posao dogradnje i rekonstrukcije stare zgrade Osnovne škole „Milovan Glišić. Posao vredan 234,5 miliona dinara dobila su valjevska preduzeća „Kej”, „Elektrovolt”, Milan Stojanović PR pripremna gradilišta Valjevo i „Frenki alarm”, zatim beogradska „Jugogradnja” i „Tron teh” iz Novog Sada.

Opremanje vrtića dogovoreno je sa Fondacijom „Novak Đoković“, a radovi bi trebalo da budu završeni do polovine ove godine.

Prošle godine oko 600 mališana ostalo je neupisano u valjevskim vrtićima, jer za njih nije bilo mesta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *