ponedeljak, 24. juna 2024.

Istorijska šansa za vaterpoliste Valisa

Objavljeno: 8. marta 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: VK "Valis"

VALJEVO- U 30-oj godini postojanja kluba vaterpolisti Valisa imaju istorijsku šansu da u dvomeču sa Solarisom iz Šibenika izbore plasman u Premijer regionalnu ligu i da se nađu u društvu sa još 11 najboljih klubova sa prostora Jugoslavije. Prva utakmica sa Hrvatima na programu je večeras u 20 časova, na bazenu u Petnici, a revanš u Šibeniku zakazan je nedelju dana kasnije.

Kako je saaopšteno, mladi reprezentativac Srbije i kapiten Valisa Aleksandar Kovačević istakao je da je atmosfera u ekipi odlična i da svi sa nestrpljenjem očekuju okršaj sa Solarisom.

„Mislim da su nam šanse sa Šibenčanima veće od onih koje smo imali u duelu sa ekipom Primorja, kada se odlučivalo pitanje prvaka A1 regionalne lige. Igramo dve utakmice, tako da je meč na našem bazenu samo prvo poluvreme, a želja nam je da ostvarimo najveći uspeh u istoriji kluba. I prošle godine smo bili u identičnoj situaciji, da kroz baraž uđemo u jadransku elitu, ali mislim da smo sada zreliji, iskusniji i za korak bliže ostvarenju velike želje svih nas“, rekao je Aleksandar Kovačević.

Valis je u ovoj sezoni uspeo da se plasira u Top 6 vaterpolo Super lige Srbije, čime se kvalifikovao i za izlazak na evropsku scenu, a okršaji sa našim najkvalitetnijim ekipama sigurno predstavljaju dragocenu školu za duele sa Solarisom.

Šef stručnog štaba Valjevaca Miloš Saković naglasio je da su svi igrači spremni za predstojeće iskušenje i da su dobro upoznati sa kvalitetom rivala.

„Solaris je kvalitetna ekipa i ulogu favorita treba prepustiti njima. Imaju iskusnog trenera, koji ih dobro priprema i vodi kroz ovu sezonu. Mi smo spremali taktiku da se odupremo svim ovim izazovima, a posebno se uzdamo u našeg igrača više, a to su naši navijači, koje pozivam da uprkos 8. martu dođu u Petnicu i daju nam vetar u leđa“, poručio je Saković.

Jedan od vizionara i ljudi koji ima najviše zasluga za ekspanziju vaterpola u Valjevu je predsednik kluba dr Nebojša Stojaković.

„Pozvao bih sve ljubitelje vaterpola i valjevskog sporta uopšte da dođu u SRC Petnica i da pruže podršku našim momcima u pokušaju da se domognemo vaterpolo elite Regiona. Znamo kakav je izazov pred nama, znamo i da bi ostvarenje istorijskog uspeha značilo i potrebu da za sledeću sezonu obezbedimo gotovo 50 odsto veći budžet za nastupe u elitnom društvu, ali mi smo spremni da se uhvatimo u koštac i sa takvom misijom, jer znamo da radimo za dobrobit grada i generacija koje dolaze“, rekao je Stojaković.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *