utorak, 28. maja 2024.

Gradonačelniku opet krivi novinari

Objavljeno: 22. oktobra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Povodom jučerašnje posete ambasadora Japana u Srbiji Valjevu saopštenjem se oglasila PR služba Valjeva. Iz saopštenja proizilazi da su prvom čoveku Valjeva Stanku Terziću ponovo krivi pojedini novinari.

„Bacanje senke na jučerašnju posetu japanskog ambasadora Valjevu i davanje pogrešnih informacija javnosti o toku posete Valjevu, nepotreban je senzacionalizam i šteti ugledu našeg grada i države. Jedini motiv plasiranja ovakvih informacija je da se dezavuišu napori Vlade Srbije i Grada Valjeva na otklanjanju posledica poplava. Te informacije obiluju nizom faktičkih neistina. Ceo raspored jučerašnjeg boravka japanskog ambasadora u Valjevu bio je isplaniran i dogovoren isključivo sa predstavnicima Ambasade. Tako je u dogovoru sa Ambasadom Japana i došlo do promena u poseti ambasadora, koji je želeo da sa predstavnicima države obiđe Obrenovac, pa je samim tim pomeren raspored niza sastanaka i obaveza koje su učesnici imali. Bespotrebno je potom u izveštajima pojedinih medija isticano kašnjenje državnog sekretara Atile Juhasa, kao i politizovanje celog događaja plasiranjem pogrešne informacije da je g. Juhas iz SPS-a, partije iz koje dolazi gradonačelnik Valjeva. Atila Juhas je član Saveza vojvođanskih Mađara. Grad sa žaljenjem konstatuje da neko uporno pokušava da sve napore lokalnih i republičkih vlasti baci na marginu i da se vlast u Valjevu nastoji diskreditovati i minimalizovati rezultati rukovodstva“, navodi se između ostalog u saopštenju PR službe Grada Valjeva.

Jučerašnju posetu ambasadora Japana u Valjevu obeležilo je polučasovno čekanje državnog sekretara Ministarstva poljoprivrede i životne sredine, bez čijeg prisustva gradonačelnik Stanko Terzić nije želeo da počne obraćanje novinarima. Svi izveštači su se uverili na licu mesta da je gradonačelnik insistirao na tome, a ne ambasador Japana, kako je navedeno u saopštenju PR službe. U saopštenju nije objašnjeno zbog čega je prvi čovek Valjeva u tri navrata pokušao da prekine obraćanje novinarima direktora Kancelarije za obnovu Marka Blagojevića, koga je u jednom trenutku povukao i za rukav, a sa namerom da prekine obraćanje Blagojevića, kako bi kamere snimile državnog sekretara Ministarstva poljoprivrede.

2 komentara na “Gradonačelniku opet krivi novinari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *