nedelja, 23. juna 2024.

Rampa podignuta, vozovi prolaze

Objavljeno: 23. oktobra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Rampa na putnom prelazu na barskoj pruzi na Obilaznici, jednoj od najprometnijih saobraćajnica u valjevskom kraju, ne radi već duže vreme. Veliki broj automobila svakodnevno pređe prugu Beograd-Bar na Obilaznici, na putu za Užice, a mnogobrojni vozači bili su svedoci da rampa nije spuštena u trenutku prolaska vozova. U Železnica Srbije Radio Patku je potvrđeno da je rampa u kvaru još od majskih poplava, međutim pošto vozovi nisu saobraćali do kraja septembra, to nije predstavljalo opasnost za vozače.

U Železnicama  kažu da se u narednom periodu očekuje potpisivanje ugovora sa izvođačem radova, ali se ne precizira u kom roku će rampa ponovo proraditi. Kako je objašnjeno, reč je o obimnijem poslu, jer će morati da se uradi iskop rova u dužini od 800 metara kako bi se došlo do oštećenog kabla, koji je doveo do toga da se rampa ne spušta pri prolasku voza. U Železnicama navode da su sve mašinovođe obaveštene o ovom problemu, tako da je obavezno zaustavljanje vozova pre putnog prelaza.

Ovo nije prvi put da se pokvari rampa na Obilaznici. Pre nekoliko godina na tom mestu je poginuo jedan valjevski taksista, na koga je, dok je prelazio barsku prugu, a rampa bila podignuta, naleteo voz.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *