četvrtak, 22. februara 2024.

Gradski sajt objavljuje podatke o aerozagađenju

Objavljeno: 4. decembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Na zvaničnom sajtu Grada Valjeva www.valjevo.org.rs se mogu pronaći informacije o zagađenju vazduha u Valjevu, saopštila je organizacija “Lokalni odgovor”, koja već nekoliko sedmica apeluje da se podaci o aerozagađenju objavljuju i na gradskom sajtu.

Gradska uprava Valjevo je na adresi https://www.valjevo.rs/informacije-o-dnevnim-prekoracenjima-koncentracija-merenih-parametara-vazduha/ postavila informacije o prekoračenju dozvoljenih vrednosti polutanata za period utorak 24.11.2020 do subote 28.11.2020.

Iz informacije se vidi da podaci o koncentracijama čađi potiču sa mernih mesta kod škole „Sestre Ilić“, kao i kod vrtića „Bambi“, „Bubamara“ i „Pčelica“. Informacije o merenju suspendovanih PM10 čestica su sa mernog mesta iz dvorišta Zavoda za javno zdravlje.

Nakon višegodišnjeg pritiska građana i javnosti organi lokalne vlasti u Valjevu su učinili prvi korak ka ostvarenju prava javnosti na informaciju o životnoj sredini. Očekujemo da će organi javne vlasti uskoro omogućiti ne samo dostupnost informacija, već i blagovremeno obaveštavanje o opasnosti od zagađenog vazduha, kao i o merama za zaštitu zdravlja ili smanjenje aerozagađenja”, saopštio je “Lokalni odgovor”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *