utorak, 28. maja 2024.

Gradsko veće dalo „zeleno svetlo“ za poskupljenje grejanja

Objavljeno: 23. juna 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Gradska toplana, foto: Patak online
Gradska toplana, foto: Patak online

VALJEVO- Članovi Gradskog veća dali su saglasnost za poskupljenje grejanja u Valjevu. JKP „Toplana“ je uputila zahtev za povećanje cene grejanja, uz obrazloženje da građani grejanje plaćaju po cenama koje nisu menjane od 2013. godine.

Nove cene, po svemu sudeći, će se primenjivati od 1. jula, nakon što ovu odluku potvrdi i lokalni parlament, tako da će građani od ovog leta, imati znatno veće račune za grejanje, vodu i usluge „Vidraka“.

Cene za stambeni prostor

Građani će za stambeni prostor, koji grejanje plaćaju paušalno, umesto 86,97 ubuduće grejanje po kvadratnom metru plaćaju 104,02 dinara. Oni koji grejanje plaćaju po potrošnji, umesto 5,34 dinara po kwh plaćaće 6,51 dinara, dok će fiksni deo umesto 30 dinara po kvadratnom metru biti 30,42 dinara. Sve cene su bez uračunatog PDV-a.

Cene za poslovni prostor

Za korisnike stambenog prostora cena grejanja po kvadratu biće 130,02 dinara umesto dosadašnjih 116,57 dinara. Za one koji grejanje plaćaju po potrošnji varijabilni deo iznosi 8,13 dinara po kwh, a fiksni deo 34,92 po kvadratnom metru. Sve cene su bez uračunatog PDV-a.

O poskupljenju usluga “Toplane”, “Vodovoda” i “Vidraka”  odbornici lokalnog parlamenta će se izjasniti u petak, na sednici Skupštine grada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *