utorak, 23. jula 2024.

Udruženim snagama selo Klašnić dobija vodu

Objavljeno: 23. juna 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Prvi put od nastanka sela meštani Klašnića dobiće vodu. U toku je izgradnja 1,5 kilometara razvodne mreže. Prošle godine završena je izgradnja dva kilometra vodovodne mreže, a uskoro se očekuje i početak radova u drugom delu, kada će svi stanovnici Klašnića imati čistu, pijaću vodu.

Izgradnju sekundarne mreže finansirali su građani, a radove izvodi lokalno javno komunalno preduzeće „Vodovod Mionica“.

Radovi u Klašniću, foto: Opština Mionica

„U mioničkim selima intenzivno se radi na poboljšanju vodovodne infrastrukture, uz veliku podršku predsednika i Vlade Srbije  Višedecenijski problem snabdevanja vodom u Klašniću će biti rešen. Ponosan sam na zajednički rad opštine i njenih građana. Meštani su bili ažurni, organizovali su se, izdvojili sredstva. Opština je pomogla. Uredno vodosnabdevanje nema alternativu i zato činimo sve da pronađemo nova izvorišta, proširimo mrežu, a sve u cilju da naši građani imaju uslove kakve zaslužuju. Paralelno radimo i vodovod u Gornjem Mušiću i Todorin Dolu“, rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Radovi, foto: Opština Mionica

Janković je istakao i značaj projekta vodovodnog sistema Kotline-Rajković, koji se takođe radi i kojim će biti rešeno vodosnabdevanje sedam sela u Mionici.

Za rekonstukciju vodovoda Kotline – Rajković, Ministarstvo državne uprave i lokalne samoprave opredelilo je 16,2 miliona dinara, a opština učestvuje sa 3,5 miliona dinara.

Pored toga, vodu su prošle godine prvi put dobili meštani Šušeoke i Đurđevca, gde je završeno šest kilometara razvodne mreže.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *