utorak, 21. maja 2024.

Gradsko veće o komunalnim taksama, ceni nepokretnosti i novom planu regulacije

Objavljeno: 27. decembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Gradsko veće je na poslednjoj sednici utvrdilo predlog Odluke o izmenama odluke o lokalnim komunalnim taksama, saopšteno je posle sednice gradske Vlade.

Komunalne takse za reklamni pano i zauzeće javne površine osim za takse za držanje sredstava za igru u skladu sa Zakonom o naknadama za korišćenje javnih dobara prestaju da važe sa 1. januarom 2019. godine.

Utvrđen je i predlog Odluke o dopuni odluke o prosečnoj ceni kvadrata mera odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2019. godinu na teritoriji grada Valjeva. Novina je da neizgrađeno građevinsko zemljište na teritoriji grada Valjeva, koje se koristi isključivo za gajenje biljaka, odnosno sadnog materijala, odnosno šuma, za svrhu utvrđivanja osnovice poreza razvrstava u poljoprivredno – šumsko zemljište i primenjuje se prilikom utvrđivanja poreza na imovinu za 2019. godinu, na osnovu podnete poreske prijave.
Takođe je utvrđen i predlog Odluke o izradi plana detaljne regulacije za prostor poslovno komercijalne namene u Ulici Vladike Nikolaja. Planski osnov za donošenje ove odluke je Generalni plan grada Valjeva i Plan generalne regulacije „Sever“.
Članovi Gradskog veća su utvrdili predlog Rešenja o davanju saglasnosti na upotrebu imena grada Valjeva. Udruženje građana „Romski centar za demokratiju“ sa sedištem u Valjevu u Ulici Vladike Nikolaja 26/107 se obratilo gradu Valjevu sa zahtevom radi davanja saglasnosti na korišćenje imena grada Valjeva u nazivu medijske usluge tako da će budući naziv medija da glasi „Radio Valjevo 2“, umesto dosadašnjeg naziva „Radio Va dva 103,5“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *