subota, 20. aprila 2024.

Gramata valjevske eparhije za Službu hitne pomoći

Objavljeno: 15. aprila 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Dom zdravlja Valjevo
Foto: Dom zdravlja Valjevo

VALJEVO- Episkop valjevski Isihije uručio arhipastirsku gramatu valjevskoj Službi hitne medicinske pomoći sa sanitetskim transportom, kao i letnje uniforme za zaposlene.

Veliki hrišćanski praznik prilika je za blagoslove i priznanja onima koji su čitave godine pokazali izuzetnu brigu za bližnje. Tako je povod za dodelu gramate podvig Službe hitne pomoći, koja je prošle jeseni efikasno zbrinula 17 teško povređenih putnika autobusa koji se prevrnuo u blizini akumulacije Stubo Rovni.

Načelnik Službe hitne pomoći dr Dejan Branković je rekao da su počastvovani što je Eparhija valjevska prepoznaje naš njihov rad, humanost i sve ono što smo činili i čine za zdravlje sugrađana.

„Prošlog oktobra napravili smo veliki poduhvat, kada smo u nesreći na brani Stubo Rovni za nešto više od sat vremena zbrinuli svih 17 teško povređenih putnika, čime smo sprečili da posledice te nesreće budu mnogo veće. Mi imamo dve ekipe u smeni, a tog dana su i ostali zaposleni prekinuli nedeljni odmor i rekordnom brzinom stigli u službu. Treba znati da, osim gradskog područja, pokrivamo i najudaljenije i najnepristupačnije terene, 24 sata dnevno. Drago nam je što Crkva to prepoznaje, ovo priznanje motivisaće nas da radimo još bolje i posvećenije na dobrobit naših sugrađana“, rekao je dr Branković.

Foto: Dom zdravlja Valjevo

Vladik Isihije je rekao da je „radost što ovog svetog dana možemo da vam damo podršku i podsećanje da smo na jednom zadatku koji koristi čitavoj zajednici“.

„I mi i vi smo služitelji, a najviši poziv čoveka jeste da služi svom bližnjem. To je jedino što čoveku može dati smisao i ispuniti život: da darove, koje je dobio od Boga, koristi u slavu Bogu i na pomoć bližnjima. Verujemo da svako ima osećaj za vrednosti koje su iznad materijalnih, u ljudskoj prirodi je da teži uzvišenim vrednostima. Događaj koji je povod našeg okupljanja jeste najistaknutiji i najvidljiviji primer vaše službe, ali mi smo veoma svesni da je vaša služba diskretna i nenametljiva. Molimo se Gospodu da vam da snage, a naši današnji pokloni mali su znak pažnje za vaš trud“, zaključio je vladika Isihije.

Pravoslavna eparhija valjevska je arhipastirsku gramatu Službi hitne medicinske pomoći uručila „za nesebičan trud, na delu iskazanu ljubav i čovekoljublje, a naročito za ukazanu pomoć onima kojima je potrebna.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *