subota, 13. jula 2024.

Grbići dobili novi dom

Objavljeno: 6. februara 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Tročlana porodica Grbić iz mioničkog sela Donji Mušić, koja je ostala bez krova nad glavom u majskim poplava 2014. godine, dobila ja novu i kompletno opremljenu kuću. Novac za izgradnju kuće od 54 kvadrata obezbedila je dobrotvorna fondacija Srpske Pravoslavne Crkve „Čovekoljublje“, uz podršku mioničke opštine. Za izgradnju novog doma za samohranu majku Stanicu Grbić je izdvojeno 24.000 evra.

„Poplava nam je odnela sve kada se voda ulila u kuću i pomoćne objekta. Prvo smo dobili novčanu pomoć od države i Crvenog krsta. Uz posredstvo opštine Mionica došli su ljudi iz  Fondacije i započeli su izgradnju nove kuće. Sami nikada ne bismo mogli da izgradimo jedan ovakav objekat i sada imamo sve uslove za život“,  izjavila je Stanica Grbić.

Fondacija „Čovekoljublje“ je u proteklih godinu dana obezbedila 52.000 evra za izgradnju dve kuće, kao i za rekonstrukciju šest porodičnih kuća na teritoriji Mionice, koje su pretrpele štetu u poplava 2014. godine.

„Ova kuća je jedna od osam stambenih objekata čiju je izgradnju ili kompletnu rekonstrukciju finasirala naša Fondacija u saradnji sa opštinom Mionica. Reč je o socijalno ugroženim domaćinstvima, staračkim domaćinstvima, porodicama samohranih roditelja, porodicama sa članom koji je osoba sa invaliditetom ili osoba sa teškom bolešću, kao i porodicama koje su izbegle iz Hrvatske ili Bosne i Hercegovine“, izjavila je koordinatorka ovog projekta Dragana Levićanin.

Prvi čovek mioničke opštine Boban Janković je rekao da je Mionica u poplavama 2014. godine pretrpela ozbiljna oštećenja na brojnim stambenim i infrastrukturnim objektima.

„U proteklom periodu dobili smo veliku pomoć od Vlade Srbije i mnogih humanitarnih organizacija kako bi otklonili posedice poplava. Kuća za Grbiće je izgrađena sredstvima Srpske Pravoslavne Crkve i njene fondacije „Čovekoljublje“, što predstavlja lep gest i aktivnost koja je doprinela da oni koji su ugroženi dobiju pravu pomoć u vidu rekonstrukcije i izgradnje novih objekata, kao i njihovog opremanja“, rekao je Janković.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *