nedelja, 26. maja 2024.

Za rekonstrukciju Centra za kulturu 120 miliona dinara

Objavljeno: 6. februara 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Za kompletnu rekonstrukciju valjevskog Centra za kulturu ove godine je iz gradske kase izdvojeno 20 miliona dinara, dok će za te namene u naredne dve godine biti obezbeđeno po 50 miliona dinara. Za tri godine zgrada Centra za kulturu, na kojoj prozori nisu nmenjani od otvaranja Doma kulture 1960. godine, bi u potpunosti trebalo da bude renovirana. Kako je objavljeno na sajtu Grada Valjeva, u ovoj godini je planirama zamena krova, kao i oko 60 drvenih prozora na delu zgrade gde se nalaze službene prostorije.

Pored sredstava za rekonstrukciju Centra za kulturu iz gradske kase je izdvojeno i 11,5 miliona za neophodne projekte, kako bi radovi mogli da se odvijaju po planu, a to su: projekat klimatizacije Velike sale, elektro i mašinski projekat velike sale, projekat rekonstrukcije sedišta Velike sale, projekat cugova velike scene i projekat solarnih panela. Ranije su urađeni projekti rasvete i ozvučenja, projekat lifta za invalide, kao i projekat energetske efikasnosti zgrade.

Direktor Centra za kulturu Miloš Smiljanić je rekao da će po završetku planiranih radova Valjevo dobiti potpuno novu zgradu Centra za kulturu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *