četvrtak, 18. aprila 2024.

Grejanje i pre početka zimske sezone

Objavljeno: 10. oktobra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Gradska toplana, foto: Patak online
Gradska toplana, foto: Patak online

VALJEVO- Valjevska toplana počela je da u jutarnjim satima greje stanove i poslovne prostore na daljinskom sistemu grejanja. Grejanje se pušta u jutarnjim satima, iako zvanična zimska sezona počinje idućeg ponedeljka, 15. oktobra. U Gradskoj toplani kažu da su se na ovaj korak odlučili zbog niskih noćnih i jutarnjih temperatura, tako da korisnicima dobro dođu topli radijatori u jutarnjim satima.

U JKP „Toplana“ navode da su spremni za novu grejnu sezonu, da su obezbeđenje dovoljne količine energenata i da korisnici na daljinskom sistemu grejanja nemaju razloga za brigu. Pored toga što je cena mazuta drastično „skočila“ u odnosu na prošlu godinu, kao i činjenice da je grejanje u Valjevu poslednji put poskupelo pre pet godina, potrošači na daljinskom sistemu grejanje će plaćati po istoj ceni kao lane.

„Cena mazuta prošle godine je bila 38 dinara, a ove je oko 55 dinara. Da ne bi došlo do poskupljenja grejanja, mi moramo da smanjimo potrošnju mazuta. Naš plan je početkom iduće godine krenemo sa grejanjem na komprimovani prirodni gas, kao alternativu mazutu. Ukoliko bi celu grejnu sezonu koristili mazut, sa visokom cenom ovog energenta i trenutnom cenom grejanja, bili bi u ’debelom minusu’“, rekao je za portal Patak online direktor JKP „Toplana“ Zoran Stepanović.

Gradska toplana greje oko 354.000 kvadrata stambenog i poslovnog prostora, a pred početak nove grejne sezone neizvesno je da li će se na daljinski sistem grejanja priključiti i valjevska bolnica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *