nedelja, 26. maja 2024.

Besplatna pravna pomoć za građane

Objavljeno: 10. oktobra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Žitelji mioničkog kraja i ubuduće će imati besplatnu pravnu pomoć, ukoliko im zatreba. Besplatna pravna pomoć namenjena je, pre svega, raseljenim licima sa Kosova i Metohije, izbeglim licima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kao i lokalnom socijalno ugroženom stanovništvu. Predsednik opštine Mionica Boban Janković i izvršni direktor Balkanskog centra za migracije i humanitarne aktivnosti Goran Basta  potpisali su drugu godinu za redom ugovor o realizaciji Projekat uspostavljanja besplatne pravne pomoći u opštini Mionica.

Naime, od oktobra 2017. godine na osnovu Memoranduma o saradnji na unapređenju vladavine prava, demokratizacije i obezbeđivanja prava na besplatnu pravnu pomoć između ove dve institucije, u opštini Mionica počela je sa radom Kancelarija za pružanje besplatne pravne pomoći.

Kancelarija besplatne pravne pomoći nalazi se u zgradi opštine Mionica, na drugom spratu, soba broj 9. Radno vreme je svakog radnog dana od 07:30 do 15:30 časova. U trećoj fazi, koji će biti realizovan od oktobra 2019. godine u trajanju od godinu dana, predviđeno je da mionička opština sama finansira ovaj projekat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *