ponedeljak, 24. juna 2024.

Greškom prekopali 100 metara ulice

Objavljeno: 8. juna 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Beogradska firma „Štrabak“, koja je u Valjevu dobila posao izgradnje toplovodne mreže, greškom je prekopala 100 metara ulice! Nesvakidašnja situacija zabeležena je u Sinđelićovoj ulici, gde su radnici „Štrabaka“ punih 100 metara kopali kanal dubog skoro pola metra, a na kraju se ispostavilo da je ta trasa pogrešna, jer se na tom delu nalazi podzemni strujni kabl. U Gradskoj upravi kažu da najveću odgovornost snosi izvođač radova, tokom kopanja ulice u dužini 100 metara nije video kabl, ali odgovornost snosi i valjevska Elektrodistribucija.

„ Odgovornost je svakako na izvodjaču koji je kopao kanal, ali i na ED koja nije ukazala na podzemni strujni kabl koji se tu nalazi. Kod nas je, inače, jako loš katastar podzemnih instalacija, pa to prouzrokuje probleme“,  kaže zamenik gradonačelnika Valjeva Žarko Kovač.

Na pitanje zašto su radnici kopali 100 metara dug kanal ako su prilikom kopanja videli strujni kabal, Kovač kaže da ne zna zašto nisu na vreme reagovali. „Stvarno ne znam, zvuči čudno, ali možda su se nadali da će kabal negde skrenuti, zaista ne bih mogao da to objasnim. U svakom slučaju oni će morati da ulicu vrate u prvobitno stanje jer to i ugovor predviđa“, navodi kaže Kovač.

Beogradsko preduzeće „Štrabak“, koje je dobilo sve poslove toplifikacije u Valjevu, je praktično izvođač radova samo na papiru, jer za njih sve poslove izvode podizvođači.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *